Kerstman Frans Biemans (in Kerstmanpak) tussen de senioren van Badminton Club Lieshout
Kerstman Frans Biemans (in Kerstmanpak) tussen de senioren van Badminton Club Lieshout

Diverse activiteiten rondom Kerst bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout – De badmintonners van Badminton Club Lieshout sporten deze 'Kers & Nieuwweken' wat minder. Op woensdag 27 december is er immers geen speelavond, maar … náást de wekelijkse speelavonden organiseren ze des te meer. Na een gezellig, leuk en geslaagd 'Frans Biemans Kerstballentoernooi' spelen de badmintonners op vrijdag 29 december mee met de Laarbeekse dorpsquiz 'Kwizut' en houden zij een Nieuwjaarsborrel op woensdag 4 januari. Tijdens deze borrel wordt de 'Vrijwilliger van het Jaar' bekendgemaakt. Intussen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout hun interne ladder-competitie bij om de 'Leo Bosch Trofee'.

Frans Biemans Kerstballentoernooi
Conform de traditie is op de laatste speelavond vóór Kerstmis een gezellig kersttoernooi gehouden. Onder luidruchtige begeleiding van Kerstman Frans Biemans speelden zowel de aspiranten, junioren als senioren een 'wisseltoernooi'. Kerstman Frans was bij dit toernooi de tijdsbewaker en wist de oren (en lachspieren) flink te bewerken door het luide geklingel van zijn bel en door het vele 'johoo' en 'hohoho' dat door de sporthal weerklonk. Door zijn (prominente) aanwezigheid werd het toernooi uiteindelijk een heel gezellige speelavond. Na een aantal rondes werd het toernooi afgesloten en kregen alle deelnemers een aandenken van 'Kerstman Frans' om thuis in de kerstboom te hangen.

Laddercompetitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op één trainingsavond van de maand aan deze interne 'laddercompetitie' gewerkt, waarbij de winnaar aan het einde van het seizoen de felbegeerde 'Leo Bosch Trofee' ontvangt. Tijdens zo'n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Ook deze maand is deze speelronde weer afgewerkt, waardoor er weer wat verschuivingen in het klassement zijn opgetreden. Nils van Velthooven is de koploper na deze ronde, gevolgd door Thijs Sinten en Oyin Fagbayigbo, wél op gepaste afstand. Onderin wordt de rode lantaarn gedeeld door Maud en Imke Steegs, die overigens maar nét achter Jordi Pool en Angela Constant staan.

De complete nieuwe tussenstand is als volgt:
1. Nils van Velthooven 75 punten
2. Thijs Sinten                 65 punten
Oyin Fagbayigbo        65 punten
3. Jools van den Acker 60 punten
Ties Kester                 60 punten
4. Floris Spoorendonk 58 punten
Sem de Leest         58 punten
5. Luuk Gevers         56 punten
6. Jordi Pool                 55 punten
Angela Constant         55 punten
7. Imke Steegs                50 punten
Maud Steegs         50 punten

Programma:
Woensdag, 27 december 2017; Géén speelavond badminton
Vrijdag, 29 december 2017; 18:15 uur, Kwizut met team "Clier"
Woensdag, 3 januari 2018; 20:00 uur, Nieuwjaarsborrel in kantine Sporthal "De Klumper"
Woensdag, 3 januari 2018; 20:15 uur, bekendmaking van de "Vrijwilliger van het Jaar"

Tekst bij de foto: Kerstman Frans Biemans (in Kerstmanpak, midden) tussen de senioren van Badminton Club Lieshout