Nederlands grootste talent Jari Roggeveen komt ook dit jaar weer naar Aarle-Rixtel
Nederlands grootste talent Jari Roggeveen komt ook dit jaar weer naar Aarle-Rixtel Foto: Bart de Jong/EBC

Na 30 jaar laatste FATJAM in Aarle-Rixtel

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Traditioneel wordt in augustus de jaarlijkse FATJAM gehouden. Op 18 augustus is het weer zo ver, maar dit keer wel voor de laatste keer. Waar de eerste drie edities nog plaatsvonden op de toenmalige rolschaatsbaan aan de Jan van Rixtel straat, werd in 1990 de stap gezet naar het BMX-terrein aan de Valkendijk waar over de jaren heen vele internationale BMX sterren hun kunsten hebben vertoond. Daarmee werd Aarle-Rixtel op de kaart gezet.

Het concept van de FATJAM is al die jaren hetzelfde gebleven; samen fietsen op een uitdagend BMX-terrein en persoonlijke grenzen verleggen met aanwijzingen van andere rijders. Zonder verplichtingen, en met plezier als hoofdmotto, zijn ook deze keer weer spectaculaire sprongen te zien op de 'Sugar Hills Trails' waar om 16.00 uur gestreden wordt om de 'goodies' die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren. Iedereen met een BMX fiets kan gratis meedoen en er is geen leeftijd limiet. Vanaf 13.00 uur kan er vrij gereden worden op de BMX baan die uitdaging biedt voor ieder niveau.

De officiële afterparty wordt gehouden bij OJA aan de schoolstraat met 'De Stekkers' als live band. Aanvang: 20.00 uur. Toegang, evenals bij de FATJAM, is gratis. Meer informative is te vinden op: Twitter: @fatjam, Web: www.fatbmx.com, Instagram: @fatbmx
en Facebook: FATBMX.

!