Logo mooilaarbeek.nl
Dennis van Dijk in actie tijdens de Bavaria-veldrit  | Fotonummer: c9aa39
Dennis van Dijk in actie tijdens de Bavaria-veldrit (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Evenementen

39ste Bavaria-veldrit in Lieshout

  Sport

Lieshout - Voor de 39e keer staat de Bavaria-veldrit van Lieshout op de kalender. Ditmaal op zondag 18 november. De veldritsport leeft op dit ogenblik met Mathieu van de Poel en de heel goed rijdende damespeloton in optima forma. In het gehucht 't Hof aan de rand van Lieshout wordt weer een parcours uitgezet met als scherprechter de 'Duvelsberg', eigenlijk een gat waar men uit moet klauteren, en waar de veldrijders twee keer passeren.

Alle categorieën van de cyclo-cross komen in Lieshout aan het vertrek. Het spektakel begint dan ook al om 11.00 uur, wanneer de amateurs (sportklasse) starten voor hun 40 minuten wedstrijd. Nederlands kampioen Yannick Runhart is de grote favoriet. De veteranen (masters) hebben ook 40 minuten wedstrijd en hun start is om 12.00 uur. Hier de Nederlandse kampioenen Lars Rietveld en oud beroepsrenner Erik Dekker. Ook de kersverse Europees Kampioen boven de 75 jaar Lambert van der Wiel staat aan het vertrek. Vervolgens komt de jeugd in actie, de nieuwelingen, hun wedstrijd beslaat 30 minuten en start om 13.00 uur. Om 14.00 uur starten de dames, zij hebben ook weer 40 minuten voor de wielen. Twee minuten later (14.02) starten de nieuweling meisjes. De hoofdschotel zijn de elite/beloften om 15.00 uur, zij hebben een uur wedstrijd voor de boeg.

Een greep uit de favorieten; Eddy van IJzendoorn, Koen van Dijke, Niels Verbruggen, Bart Barkhuis, Koen van Helvoirt en vanuit België Jens Gys en Ingmar Uytdewilligen. In dezelfde tijdspannen starten om twee over drie de junioren categorie. Al bij al ingrediënten om een leuke sportieve dag buiten in de natuur te beleven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>