Afbeelding
Foto: Mark Barten

Walking Football in Laarbeek

Sport Algemeen

Laarbeek - Voor wie wat ouder wordt en niet meer aan het gewone voetbalspelletje mee kan doen, is Walking Football een ideale oplossing. Ook voor mensen die nog nooit tegen een bal getrapt hebben, maar wel actief bezig willen zijn. In een wandeltempo op een kwart veld een potje voetbal spelen, dat zijn de basisprincipes van Walking Football. Een opkomend fenomeen, waar ook de Laarbeekse voetbalclubs zich voor in willen gaan zetten.

Walking Football is een van de speerpunten waar de clubs in het kader van samenwerkingsovereenkomst die eerder dit jaar werd afgesloten (Laarbeek Verenigt) werk van gaan maken. ELI is de club die zich hierop gaat richten. "We zitten nu nog vooral in de fase van informatie verzamelen", vertelt Marco de Beer, voorzitter van ELI. ,,We worden daarbij onder meer ondersteund door Nico Kanon. Hij woont in Lieshout en heeft in Helmond samen met bewegingsorganisatie JIBB bij HVV Helmond het Walking Football  opgezet. Ze zijn daar met drie, vier man begonnen en hebben daar nu zo'n twintig mensen."

Om in Laarbeek een start te maken is het plan om in het kader van de Gezondheidsrace, waaraan ELI meedoet, een Walking Football-toernooi op te zetten. "En dan gaan we eerst kijken of het in Lieshout lukt, daarna hopen we het in alle kernen voor elkaar te krijgen." ELI wordt daarbij gesteund door de PSV-Foundation. "Zij organiseren op De Herdgang ook al Walking Football en met vragen kunnen we daar terecht. Ook gaan we mensen opleiden tot trainer Walking Football. Want dat vraagt toch iets anders van iemand dan een gewone trainer." Mensen die interesse hebben om deel te nemen, kunnen contact opnemen met Marco de Beer: marcodebeer@hotmail.com

Op eigen initiatief is Mari van Oorschot uit Beek en Donk al begonnen met Walking Football. Op het laolaveldje van Sparta'25 trapte hij daar met enkele mensen tegen een balletje aan. "Het gaat erom dat we toch in beweging zijn en het is erg leuk. Het woord zegt het al: wandelvoetbal. Je mag niet hardlopen. Je moet elkaar de bal toespelen, daar moet je met de snelheid rekening mee houden." Inmiddels zijn Mari en zijn collega-voetballers nog met vier, vijf mensen over. "Dat is te weinig. Eigenlijk heb je tien man nodig zodat je vijf tegen vijf kunt spelen."

Elke woensdagmiddag tussen half drie en half vier is het de bedoeling dat er gevoetbald wordt. Geïnteresseerden kunnen contact op nemen met Mari van Oorschot: 0640990083.

Afbeelding