Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto   | Fotonummer: 871e2f
Archieffoto (Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R))
VIDEO

RC De Oude Molen op weg naar het WK

  Sport

Beek en Donk – RC De Oude Molen heeft het na twintig jaar voor elkaar gekregen om zich te kwalificeren bij het WK rolschaatsen in Barcelona, Spanje. De World Roller Games worden in juli gehouden.

De vereniging
RC De Oude Molen bestaat al sinds 1957 en is nu dus 52 jaar. Op dit moment telt de vereniging zeventig leden. Er wordt bijna elke dag getraind van zomershow tot WK, ook zijn er selectietrainingen voor het NK. Als je niet wordt geselecteerd is er niks aan de hand, dan train je gewoon verder voor een opkomende show. Alleen is het trainen in de rollerhal een probleem. De hal is eigenlijk te klein, zelfs de mini's rijden de muren er al bijna uit. Om te rolschaatsen heb je een bepaalde vloer nodig die hard genoeg moet zijn, anders kun je er niet goed op springen. Om deze reden kunnen ze niet zomaar in een gymzaal gaan trainen. Ook is dit moeilijk omdat de afmetingen op een NK dus anders zijn.

Shows
Aan het begin van elk jaar in januari zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor rolschaatsen en elk jaar doet RC De Oude Molen hieraan mee. Na het NK beginnen ze in februari weer te trainen voor een volgend NK. Zo'n NK is heel belangrijk, want als je deze goed doet, kan je worden geselecteerd voor een EK of zelfs een WK. Zo zijn ze eigenlijk het hele jaar bezig met een kampioenschap, maar dit is niet het enige wat ze doen. Elk jaar voeren ze ook shows op. Zoals de kerstshow en de opkomende zomershow. Deze wordt gehouden op 23 juni door de mini's.

World Roller Games
Dit jaar zijn de World Roller Games in Barcelona, Spanje in juli. Hieraan mag de grote groep van veertien leden meedoen. Ook komen er wat extra rolschaatsers mee voor het geval dat er iemand uitvalt en er komen natuurlijk ook trainsters en coaches mee die het totaalaantal mensen rond de 25 brengt. De World Roller Games worden over de hele wereld gehouden, van Japan tot Canada. Alleen moeten de rolschaatsers de reis zelf betalen en is het niet altijd handig als dit zo ver weg is, daarom boffen ze nu met het feit van het in Spanje wordt gehouden. Daar ben je toch iets sneller dan in Japan.

DeMooiLaarbeekKrant wenst de schaatsters veel geluk en hoopt natuurlijk ze met een wereldtitel thuiskomen.

Video: MooiLaarbeekTeenz

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>