Vorig jaar was de seizoenafsluiting, met een mooie kookclinic, nog een groot succes: dit jaar kan hij helaas niet doorgaan.
Vorig jaar was de seizoenafsluiting, met een mooie kookclinic, nog een groot succes: dit jaar kan hij helaas niet doorgaan.

Ook senioren Badminton Club Lieshout gaan buiten sporten

Sport

Lieshout - Na de jeugd gaan nu ook de senioren buiten sporten. Sporten in een sporthal is voorlopig nog niet toegestaan voor senioren: om die reden heeft badminton Club Lieshout ook voor de senioren een mogelijkheid geopend om buiten te sporten. Met aangepaste shuttles en wat extra richtlijnen wil de vereniging zo snel mogelijk ook de senioren buiten laten badmintonnen.

Enquête
Een enquête bij de senioren heeft een onduidelijke uitslag opgeleverd. Ongeveer de helft van de leden ziet het 'buiten spelen' (om verschillende redenen) niet zo zitten en wil wachten tot de sporthallen weer openen (1 september 2020). De andere helft ziet het juist wél zitten: zij willen graag aan de slag, zij het met de beperkingen die er buiten nu eenmaal zijn. Vanwege deze half/half-situatie heeft het bestuur besloten de mogelijkheid om buiten te badmintonnen aan te bieden aan zij die het willen.

Protocol
Eenvoudig gaat dat echter niet. Ook Badminton Club Lieshout moet aan de verplichtingen voldoen die de regering heeft opgelegd. Sterker nog; de Lieshoutse sportvereniging wil zich daar graag aan houden: veiligheid voorop. Om die reden is ook voor het seniorenbadminton een aanvullend protocol in elkaar gezet. Uitgangspunt daarbij is dat er aansluitend op de jeugd gespeeld gaat worden (dus vanaf 20.45 uur) en gespeeld zal worden op dezelfde plaats. Spelen dus op de drie uitgezette banen op het parkeerterrein van sporthal de Klumper. Tevens staat in het protocol vermeld dat spelers zich vooraf dienen in te schrijven waardoor exact duidelijk is wie wanneer komt spelen. Ook mogen er alleen singlepartijen gespeeld worden, zodat voldoende afstand gehouden kan worden. Hierdoor kunnen dus slechts 6 spelers steeds gelijktijdig de velden op. Om die reden is weer gekozen voor een wisselsysteem waarbij iedere deelnemer een half uur mag badmintonnen. In dat half uur wordt eenmaal van tegenstander gewisseld, zodat iedere partij dus een kwartier duurt. Na een half uur moet de speler van de baan, om plaats te maken voor een volgende liefhebber. Badminton Club Lieshout heeft de aanvraag hiervoor inmiddels bij de gemeente Laarbeek liggen. Indien daar snel groen licht gegeven wordt, kan de vereniging nog deze week met het senioren-buiten-badminton starten.

Seizoenafsluiting
Na het lange tijd vooruitgeschoven te hebben, heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout tóch de knoop doorgehakt en besloten om de seizoenafsluiting voor de senioren dit jaar niet door te laten gaan. De vaak goed bezochte bijeenkomst was wél buiten gepland, maar de voorwaarden om te voldoen aan 'de anderhalve meter economie' zijn zo ingrijpend dat er van een leuke en gezellige seizoenafsluiting geen sprak kan zijn. E.e.a. heeft mede te maken met de geplande datum in juni, die nog vóór bredere versoepelingen is.