Archieffoto
Archieffoto

Johan Heurter 40 jaar bij ATTC'77

Sport

Aarle-Rixtel - Wie ATTC’77 zegt, zegt ook Johan Heurter. In juni 1980 is Johan lid geworden van de club die toen al 3 jaar bestond. Opgericht door onder andere Theo Kops en Marius Sprengers. 

Johan speelde van zijn 16de tot zijn 23ste in Waalwijk, competitie in de vierde klasse. Het motto daar was dat je zelf alles regelde. Toen de liefde, Antonet, hem naar Aarle-Rixtel bracht was er geen twijfel en stapte hij over naar ATTC’77. In september kwam hij in de redactie van het clubblad en vanaf 1 januari 1981 begon hij als secretaris. Het secretarisschap is hem op het lijf geschreven. Hij vindt het leuk om dingen te regelen, deed toen ook het wedstrijdsecretariaat en vroeger kreeg je ook nog veel post om te behandelen. Als het moet stelt hij zich formeel op maar het liefst regelt hij de zaken informeel. Gewoon de telefoon pakken of een praatje maken.

De accommodatie waar Johan begon was De Aar, men speelde toen één avond daar en één avond in de Schoolstraat. Vervolgens ging men naar een eigen accommodatie bij Toon van Dijk. Helaas waren daar geen douches maar desondanks groeide de club flink. Ze hadden er een betonvloer maar er werd een eigen houten vloer gelegd, en Hans Müller werkte in Amsterdam en kon daar de centrale verwarming krijgen. Onder andere Karel, Kurt, Cor en Cock bouwden vervolgens aan de eigen hal in de Jan van Rixtelstraat. Waar we nu nog zitten. En ook nu praat Johan met de gemeente en wethouders.

Johan begon in de regiocompetitie, dat was een klasse lager onder het niveau van de NTTB. Hij heeft met verschillende mensen in teams gespeeld. Hij bewaart goede herinneringen aan het team met Pierre van de Heuvel (die voor hem een soort van trainer was) en met Koos Martinali en Johny van de Elsen. Maar eigenlijk speelt hij altijd graag. Bij ATTC’77 is de sfeer goed en dat trekt hem enorm. Zijn ambitie voor een carrière in de tafeltennissport was bijzaak. Waar hij nu speelt, vijfde klasse NTTB, vindt hij prima.

Hij helpt ook mee met het trainen van de jeugd. Dat vind hij fijn, niet omdat hij zelf zo goed speelt maar omdat het leuk is met jeugd te werken. Vroeger (bij Toon van Dijk) deed hij dat samen met Henk Cuppen en Leo Duymelinck. Op woensdagmiddag vrij spelen voor 1 gulden. De jeugd lekker bezig houden. Nu helpt hij Henk Buiting met de jeugd.  Het is daarom ook geen wonder dat Johan 38 jaar docent is geweest. Afgestudeerd in Wis- en Natuurkunde en later ook in Economie. Dat laatste vak kent meer veranderingen en is daarom interessanter om te geven. Maar ook heeft Johan jaren de musical op school verzorgd. En niet te vergeten: hij floot jeugdwedstrijden bij ASV'33.

Bij ATTC’77 doet hij (nagenoeg) met alle activiteiten mee, regelt en  verzorgt deelname en opzet van onder andere de Gezondheidsraces. Hij houdt ervan om te sporten, het is gezond en er is een fijne sfeer. Hij is nu 40 jaar lid en bijna 40 jaar vrijwilliger bij de tafeltennisclub. Hij is trouw aan zijn ATTC’77club. Gefeliciteerd Johan, met je jubileum.