Dick Warbout met zijn vangst in Amsterdam
Dick Warbout met zijn vangst in Amsterdam

Verrassende winnaar zomeravondwedstrijd HSV 't Sluisje

Sport

Lieshout - Bij de vijfde zomeravondwedstrijd van HSV 't Sluisje uit Lieshout was er een verrassende winnaar, maar ook weer niet. De rode lantaarndrager, Dick Warbout, was afwezig tijdens deze wedstrijd.

De 13 vissers die naar de visvijver waren gegaan, waren goed voor de vangst van 142,65 kg vis. De strijd tussen de Swinkels gaat onverminderd voort. Hoewel zij niet wonnen, deed William goede zaken met een derde plek. Een andere Swinkels, Marinus, liet zich ook voor het eerst in dit seizoen gelden met een tweede plaats. De winnaar, Teun v.d. Heuvel, was verrassend de winnaar, maar ook weer niet, daar hij de hele dag tussen de hengels staat, maar voor de eerste keer mee deed.

Had de rode lantaarndrager de moed opgegeven of ging hij op een andere stek vertrouwen winnen. Dat laatste bleek het geval. Samen met zijn zoon was hij naar de Bosbaan in Amsterdam gegaan. Terwijl in Lieshout het laatste fluitsignaal klonk, ging er 120 kilometer verderop de eerste pieper af. Zoon serge had een spiegel van 21 pond en geen vijf minuten later ving vader Dick een schub van 19 pond. Met vertrouwen gaat Warbout de volgende zomeravond de wedstrijd in.

Uitslag: 1. Teun v.d. Heuvel 18,8 kg; 2. Marinus Swinkels 16,35 kg; 3. William Swinkels 16 kg.

De zoon van Dick, Serge, met zijn vangst van 21 pond