Vlnr. Wendy Verbrugge, Marieke van Turnhout en Monika Slaets
Vlnr. Wendy Verbrugge, Marieke van Turnhout en Monika Slaets

Wisseling van de wacht bij Jeugdcommissie BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De afgelopen zeven jaar hebben Wendy Verbrugge, Marieke van Turnhout en Monika Slaets leiding gegeven aan de Jeugdcommissie bij Badmintonclub Mixed. Met ingang van dit seizoen neemt een nieuwe commissie de taken over. Zij zullen op hun eigen wijze het goede werk van de drie dames voortzetten. Afgelopen vrijdag 28 augustus werden ze bedankt in het bijzijn van alle jeugdleden. 

Structuur
De jeugdcommissie van BC Mixed bestaat op dit moment uit 15 vrijwilligers. Zij verzorgen op de vrijdagavond de jeugdtrainingen en helpen mee tijdens activiteiten zoals het jeugdkamp, het jeugdtoernooi en de Pietenavond. Uiteraard is het erg belangrijk dat deze groep vrijwilligers wordt aangestuurd. Enkele van deze vrijwilligers vormen samen de ‘dagelijkse’ leiding van de jeugdcommissie. De afgelopen zeven jaar hebben Wendy, Marieke en Monika deze taak op zich genomen. En de laatste jaren worden zij bijgestaan door Bas Fransen. Door deze goede structuur heeft BC Mixed al tientallen jaren een stabiele jeugdafdeling, wat de basis is voor een gezonde toekomst van de club. In de afgelopen zeven jaar is er veel aan de weg getimmerd. Door veel activiteiten binnen en buiten de vereniging te organiseren is het aantal jeugdleden sterk gestegen, met de laatste jaren weer een wachtlijst als gevolg. Onder impuls van Wendy zijn de Mini’s toegevoegd aan de Mixed familie. Jeugd van 4 en 5 jaar die op een speelse manier de beginselen van badminton leren, maar vooral goed leren bewegen. En door het volgen van een trainerscursus hebben Wendy, Marieke en Monika de jeugdtrainingen naar een hoger plan gebracht. Het afscheid is niet definitief. Gelukkig blijven ze wel actief als vrijwilliger. Dus training geven aan de jeugd en activiteiten begeleiden blijven ze gewoon doen.

Nieuwe commissie
De overgang naar de nieuwe commissie is zorgvuldig voorbereid. Vorig jaar hebben de dames hun afscheid aangekondigd. In no-time zijn er toen een aantal vrijwilligers opgestaan die hun taken willen overnemen. Ze hebben een jaar meegedraaid en alles is soepel overgedragen. De taken zijn nu in handen van Bas Fransen, die al enkele jaren ervaring heeft opgedaan, Anniek van Leuken, Evi van Rixtel, Teun van der Vorst en René Schepers. Stuk voor stuk al jaren lid van BC Mixed en opgegroeid binnen de structuur van de jeugdcommissie. Daarom dragen Wendy, Marieke en Monika met het volste vertrouwen het stokje over. Afgelopen vrijdag 28 augustus heeft de nieuwe commissie de drie dames bedankt voor hun inzet van de afgelopen jarenIn het bijzijn van alle jeugdleden werden zij in het zonnetje gezet met mooie woorden en een leuk cadeau.

Meer info over de vereniging vind je op www.bcmixed.nl, Facebook en Instagram.