Kampioen Dames A: Maaike Jongmans

Geslaagde clubkampioenschappen singel bij TV 't Slotje

Beek en Donk - Door corona konden de geplande clubkampioenschappen singel eind maart niet doorgaan. Toen later bekend werd dat er weer gesport mocht worden en dat tennis de ideale sport is om te beoefenen tijdens corona, heeft de hoofdtrainer Jorg Gussenhoven en commissie gekeken naar een nieuwe opzet. Vanaf 1 juli konden de spelers namelijk zelf onderling wedstrijden via whatsapp afspreken en digitaal via de clubapp KNLTB de banen reserveren voor die wedstrijden.

Hierbij werden ook de nieuwe leden benaderd van de zomerchallenge. Dit zorgde voor een ongekend aantal inschrijvingen van bijna 90 spelers, die meededen verspreid over 5 categorieën bij zowel de dames als de heren. In totaal werden in de zomervakantieperiode bijna meer dan 260 wedstrijden gespeeld met als climax de finaleavond op vrijdag. Nadat iedereen onderling tegen elkaar gestreden hadden, zorgde de rangschikking dat nummer 1 tegen nummer 2 in de finale uit kwam en dat nummer 3 tegen nummer 4 om de derde plaats speelden en nummer 5 tegen 6, etc.

Bij de hoogste categorie was het Maaike Jongmans, die in een zeer spannende finale, tegen Ellen Brouns net de overhand had. Ze won met 1-6/6-0/11-9 en is daarmee de clubkampioen Dames A 2020. De derde plaats was voor Kelly Slaets. Zij versloeg Marieke Daelmans met 6-5. De vijfde plaats was voor Yvonne Linders.

Bij de heren A ging de finale tussen hoofdtrainer Jorg Gussenhoven en Tom Booy. Hier kwam de ervaring bovendrijven en wist Gussenhoven op 4-3 in de eerste set met een backhand rechtdoor een belangrijke break te plaatsen. Om vervolgens de set uit te serveren met 6-4. De tweede set was bijna identiek aan de eerste qua spel. Met 6-3 ging de winst en daarmee de titel clubkampioen TV ’t Slotje 2020 naar Jorg Gussenhoven. De derde plaats was voor Bas de Bont.

Andere uitslagen
Dames poule B
1e / 2e plaats: Nienke van de Rijdt – Daphne Graat 5-2
3e / 4e plaats: Ines Hamelijnck – Mieke Weterings 6-5
5e plaats: Helene van Bragt, 6e plaats: Vera van Kaathoven, 7e plaats: Marleen van Sleeuwen

3e plaats: Ruud Happe
4e plaats: Jelle van Schijndel, 5e plaats: Sjoerd Leenders, 6e plaats: Wim van den Heuvel
7e plaats: Koen Bosmans, 8e plaats: Dennis van Rossum, 9e plaats: Frank Sliphorst
10e plaats: Stijn de Jong, 11e plaats: Robert Staal, 12e plaats: Ruud Verbakel
13/14e plaats: Charles Grips, Peter Janssen, 15/16e plaats: Tjeu van Bommel, Arie van Bussel
17e / 18e plaats: Kevin de Laat/Allard Thoen