Afbeelding

Eindelijk weer doelpunten te zien in Sporthal d’n Ekker

Sport

Beek en Donk - Een half jaar nadat B. Werdens namens Aben & Slag Advocaten de zegetreffer tegen de touwen joeg in de Klassieker tegen 1.FC Geerts, traden Rijwielhandel van den Berg en Meulensteen/van Lieshout aan om het hagelnieuwe WAC-seizoen in gang te schieten. 

De B-klassers hadden er zin in en het waren de rappe stappers van R. Happé die zes minuten na het beginsignaal het speeltuig over de doellijn wist te plaatsen. Het was het begin van een doelpuntrijk en eenzijdig duel. Meulensteen had geen schijn van kans en de Rijwielhandel bombardeerde zich direct tot de grote titelfavoriet. Versterking R. Brouwers wist maar liefst vijfmaal te scoren bij zijn debuut voor de Beek en Donkse fietsgigant. Na 11 treffers voor en 0 tegen was het eerste WAC-duel in het nieuwe seizoen ene prooi voor de Rijwielhandel.

Alom opgetogenheid ook in het treffen tussen FC Avondrood en FC van de Burgt. Na een evenwichtige openingsfase brak J. Verhoeven de ban voor FC Avondrood. Enigszins verrassend tegen het hoger aangeslagen FC van de Burgt. Halverwege schoot diezelfde J. Verhoeven ook de 2-0 binnen en een eerste verrassing leek in de maak. Geslepen en ervaren als FC van de Burgt is liet het dat zichzelf niet overkomen. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en waren de cafégangers op weg naar de zege. Het hield echter geen rekening met J. Verhoeven die in het slot de gelijkmaker en dus zijn derde treffer produceerde, waardoor deze B-klassers elkaar in een leuk duel in evenwicht hielden.

Sportcafé d’n Ekker, de sensatie van de afgelopen twee seizoenen is glorieus begonnen. Het gepromoveerde Danny Megens Keurslagerij zag lijdzaam toe hoe dit energieke team geen gras over haar ambities liet groeien. Het scorende vermogen van het hele team is andermaal een groot wapen getuige de vele doelpuntenmakers: 10-2. T. Briels stak er bovenuit met vier treffers.

Recordkampioen van het laatste decennia, Café-Zaal de Tapperij, mag het zich nog altijd de houder van het A-klasse-kampioenschap noemen. Het had in Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt een taaie opponent. R. Hellings bewees dit na zo’n tien minuten gespeeld te hebben. N. Peeters trok de stand rap gelijk, waarna R. Verheijen wederom Sevenmiles.nl op voorsprong schoot. Ook ditmaal was het slechts van korte duur aangezien N. Peeters goud waard bleek te zijn voor de Tapperij deze avond. Hij bezorgde hen een punt, waarmee beide teams misschien toch op meer hadden geopend bij hun seizoen ouverture.

Hoop op een zege was er ook zeer zeker in het duel tussen Aben & Slag Advocaten en Go-People BV. Beide teams maken er veelvuldig een spannend potje van en dat was het nu ook weer. T. van Oorsouw zette Aben & Slag op een 1-0 voorsprong. F. Rutten breidde deze halverwege uit, maar met nog 5 minuten te spelen bracht S. Lahaye de spanning terug door de aansluitingstreffer te produceren. F. Raymakers maakte vlak voor het einde aan alle spanning een eind: 3-1.

Vijf duels op speelavond 1, het WAC is dankbaar dat ze in goede gezondheid hun geliefde zaalvoetbalsport saamhorig maar veilig hebben mogen beoefenen. Ze hopen vurig (en wensen) dat ze dat het hele seizoen mogen beleven. Pas goed op elkaar en maak er een prachtige editie van samen.