Michiel Koot (archieffoto), maker van het openingsdoelpunt in de wedstrijd van afgelopen zondag Foto: Jos Pennings

Sparta'25 verliest laatste bekerwedstrijd

Beek en Donk - Sparta’25 speelde in de laatste bekerwedstijd tegen Vianen Vooruit. De club die 2 jaar geleden profiteerde van de misstap van Sparta’25 tegen Handel, waardoor niet Sparta’25 maar Vianen Vooruit kampioen werd. Om nog in aanmerking te komen voor de volgende ronde van de beker moest deze wedstrijd gewonnen worden door de Spartanen.

Sparta’25 trad aan zonder de geschorste Robert van Lankveld (twee gele kaarten in de beker) en de geblesseerde Daan en Rick van Heijnsbergen. Philippe Cleutjens kon na een blessure voor het eerst weer plaatsnemen op de bank. Sparta’25 schoot goed uit de startblokken en kwam in de vijfde minuut al op een 0-1 voorsprong. Een bal van Denzel Hajema vanaf rechts werd door Michiel Koot in het doel gewerkt. Een minuut later bijna een identieke situatie; opnieuw een voorzet van Denzel maar nu kopte Michiel de bal naast het doel. Even leek het er op dat Sparta’25 zich iets liet terugdringen maar de laatste minuten van de eerste helft wist Sparta’25 nog enkele keren gevaarlijk voor de keeper van Vianen Vooruit op te duiken. Schoten van Denzel Hajema, Stan van de Ven en Brent Lok werden geblokt of door de keeper gestopt. Waar Sparta’25 de kansen niet wist te verzilveren lukte het Vianen Vooruit in de allerlaatste minuut van de eerste helft wel doel te treffen 1-1.

Net als in de eerste helft wist Sparta’25 ook in de tweede helft weer snel te scoren. In de 49e minuut werd een prima genomen vrije trap van Dirk Biemans door Christiaan van Veen in het doel gekopt, 1-2. In het vervolg van de tweede helft kreeg Sparta’25 kansen om de score verder uit te bouwen maar een schot en later ook een kopbal van Denzel Hajema werden door de keeper gekeerd.

Vianen Vooruit ging beter met de kansen om en kwam halverwege de tweede helft langszij, 2-2. Sparta’25 bleef hopen op de winst maar vijf minuten voor tijd kwam de genadeklap. Een prima schot van Vianen Vooruit was onhoudbaar voor Bram Werdens, waardoor Sparta’25 op een 3-2 achterstand kwam. Eén minuut later volgde een prima actie van Denzel Hajema over links maar zijn schot eindigde tegen het lichaam van de doelman.

Door deze overwinning plaatste Vianen Vooruit zich voor de volgende ronde van de beker. Sparta’25 kan zich gaan concentreren op de competitie. Zondag 20 september speelt Sparta’25 haar eerste wedstrijd voor de competitie thuis tegen Beerse Boys, aanvang 14.30 uur.