Jeroen van der Heiden speelde twee lange driesetters tegen Veerkracht
Jeroen van der Heiden speelde twee lange driesetters tegen Veerkracht

Vaandelteam Badminton Club Lieshout laat overwinning glippen

Sport Sport

Lieshout - In de tweede wedstrijd van het seizoen heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels de overwinning door de vingers laten glippen. Ondanks enkele matchpoints in de beslissende laatste partij konden de Lieshoutse badmintonner niet doordrukken en moesten ze genoegen nemen met een gelijkspel. Tegenstander Veerkracht kon hierdoor 4 onverwachte wedstrijdpunten van de Lieshoutse badmintonners afsnoepen.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Veerkracht-H2: 4-4
Al jaren is de onderlinge wedstrijd tussen de Oeffeltse heren en de Lieshoutse heren een uitgemaakte zaak. Lieshout trekt bijna altijd aan het langste eind. Dit jaar heeft het Oeffeltse team echter een metamorfose ondergaan en zijn enkele sterk spelende heren ingevoegd. Door deze nieuwe samenstelling is het team duidelijk veel sterker geworden. Dat was al meteen te zien in de startende dubbelpartijen. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken, die normaal de sterkste dubbel vormen kregen in de eerste partij meteen de deksel op de neus. Zij verloren met 14-21, 25-23 en 10-21. Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers waren minder verrast. Zij wonnen 'gewoon' met 21-17 en 21-14.

Spannende singlepartijen
In de singlepartijen was het eerst de beurt aan Bert Manders, die deze keer als eerste heer aantrad. Tegen nieuwkomer Jurgen de Graaf kon hij niet in zijn spel komen en moest hij de partij af staan (10-21, 19-21). Tweede heer Wouter van Vijfeijken deed het beter tegen de andere nieuwkomer Lennart Nijman: hij won met goed spel met 21-16, 21-19. Op dat moment was derde heer Jeroen van der Heiden al bezig aan zijn marathonpartij tegen Mathieu Hooijmaaijers. Jeroen moest in die partij uiteindelijk het hoofd buigen na setstanden van 21-19, 15-21 en 20-22. Veel minder tijd had vierde heer Laurence Roijackers nodig. Op zijn kenmerkende wijze liet hij tegenstander André Wijers van alles proberen, maar niet in zijn spel komen. 21-9, 21-9 waren de veelzeggende cijfers.

Afsluitende dubbelpartijen
In de afsluitende dubbelpartijen moest, na deze 3-3 tussenstand uiteindelijk de beslissing vallen. Wouter van Vijfeijken en Laurence Roijackers maakten een prima start door met 21-9 en 21-13 te winnen. Bert Manders en Jeroen van der Heiden begonnen ook goed door met 22-20 de eerste set te winnen. Omdat ze echter de tweede set met 17-21 verloren moest er een derde, beslissende set gespeeld worden. Ook hierin startten de Lieshoutse prima: tot 16-11. Op dat moment kantelde de wedstrijd en kwamen Lennart Nijman en Mathieu Hooijmaaijers langszij. En, zij bleven langszij. Ook tijdens de verlenging van deze derde set bleven ze langszij en poetsten ze nog enkele matchpoints weg en bij 23-25 sloegen ze toe waardoor de Lieshoutse heren, tegen de verwachting in genoegen moesten nemen met een gelijkspel.