ELI heel tevreden met gelijkspel

Lieshout - ELI heeft in Zijtaart een heel gelukkige en zwaarbevochten 0-0 gelijkspel behaald tegen de plaatselijke club. Het team van trainer Michael Thijs deed in de eerste helft niet veel onder voor VOW en was ook enkele keren heel dreigend. Na rust domineerde de thuisclub en was het tot ver in blessuretijd voor de meegereisde ELI-supporters de grote vraag of het ene punt vastgehouden kon worden.

Beide teams zorgden in de eerste helft voor een erg aantrekkelijk schouwspel met enkele heel dreigende situaties voor beide doelen. De eerste deed zich voor in de 12e minuut toen de VOW-doelman met zijn vuisten een schot van Jordy van den Eijnden nog juist onschadelijk kon maken. Direct hierna leek een fout in de ELI-defensie afgestraft te worden, maar vrij voor de sterke Erik Swinkels speelde de VOW-speler de bal nog af aan de in buitenspel staande medespeler. In de daaropvolgende ELI-aanval werd de snelle Jordy van den Eijnden ten koste van een gele kaart nog juist ten val gebracht buiten het beruchte gebied. Hierna kreeg VOW enkele doelrijpe kansen, maar deze gingen rakelings voorlangs of troffen Erik Swinkels op de juiste plek. In de 33e minuut nam ELI bijna een voorsprong toen Niels den Bol mocht uithalen á la Van Basten in 1988, maar de bal ging juist voorlangs het VOW-doel.

Na de theepauze zette VOW de duimschroeven aan en zette ELI vast op eigen helft. Dat leek in de 52e minuut succes te hebben, maar Erik Swinkels redde fraai op een inzet van dichtbij. ELI kon hier weinig tegenover stellen. Alleen Jordy van den Eijnden kon met zijn snelheid nog af en toe voor dreiging zorgen. De bezoekers bleven hierna de bovenliggende partij, maar wisten voetballend nauwelijks kansen te creëren door het goede ingrijpen van de ELI-defensie met een soeverein keepende Erik Swinlels.

Zondag ontvangt ELI op sportpark ’t Luijtelaar koploper Acht.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Mart Bekkers(70. Bas Hollanders), Roel Donkers, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, Randy van der Groef, Roel van Mook, Patrick Swinkels (85. Dean van Zutphen), Robert Neilen, Niels den Bol en Jory van den Eijnden (70. Bart Verkuijlen).