Vrouwen Onder 18 nam het op tegen Jumping Giants in Nederweert. Isis Welten zoekt naar een gat in de verdediging

Succesvol weekend dames en jeugd BC Lieshout

Lieshout - Zondag speelde Gemengd Onder 10 tegen Vlijmscherp. Het verschil in kwaliteit was direct duidelijk, maar door steals en rebounds van Quando Kanters en drives van Siham Bash en Vince Timmers vond Lieshout toch de weg naar de basket. Lieshout verloor in een leerzaam duel met 44-9.

Gemengd Onder 12-1 ging op bezoek bij E.B.C.G. in Geldrop. Het thuisteam bouwde een ruime voorsprong op van 30-14. In de laatste periode nam Lieshout het initiatief en begon het aan een indrukwekkende inhaalrace. Het liet geen score van het thuisteam meer toe en knokte zich knap terug tot 30-29, maar had te weinig tijd om de wedstrijd te winnen.

Een fel Gemengd Onder 12-2 speelde tegen het gelijkwaardige Akros Boxmeer. Lieshout had het beste van het spel, maar kon geen afstand nemen. Na de rust liep Lieshout uit naar 10 punten en in een sterke zevende periode zelfs naar 20. Lieshout won met 31-47.

Ook Gemengd Onder 14 kwam in actie tegen Akros Boxmeer. Aangevoerd door Suze Raaijmakers en Cas van Uden, samen 24 punten, wist Lieshout vrij eenvoudig te winnen met 21-52.

Jongens Onder 16 nam het in Bakel op tegen Yellow Sox. Met een driepunter van Sven Beckers kon Lieshout met een comfortabele 30-43 voorsprong de rust in. In het derde kwart liet Lieshout slechts 4 punten toe. Het verschil was gemaakt. Winst met 46-73.

Vrouwen Onder 18 speelde tegen Jumping Giants in Nederweert. Lieshout overklaste de tegenstander met een voorsprong van 0-24 na het eerste kwart. Met goed samenspel en een full court press werd de eindstand bepaald op 29-93.

Heren Onder 20 nam het op tegen Akros Boxmeer. Lieshout beschikte slechts over 5 vaste spelers, aangevuld door twee spelers U16. Bij rust keek Lieshout tegen een 42-11 achterstand aan. In de tweede kwart weerde Lieshout zich tegen de reuzen van Akros. Met fast breaks, schoten en drives wisten Sven Beckers en Daan Raaijmakers regelmatig te scoren. Akros was de betere ploeg en won met 81-34.

Dames 1 ging op bezoek bij de studenten van Tantalus Eindhoven. Tantalus liep in het tweede kwart uit naar een verschil van 9 punten, maar na rust nam Lieshout het initiatief. Met sterke drives, flitsende passes en fast breaks kon Lieshout de achterstand ombuigen naar een voorsprong. Die lijn zette het team door waarmee ze een 61-66 overwinning pakten.

Heren 1 kende zondag een desastreuze start tegen Vido in Veldhoven. De thuisclub zette Lieshout direct op 18-0 achterstand. Lieshout wist de schade te beperken tot 38-29 bij rust. Jordy Dols scoorde erop los in de tweede helft waardoor Lieshouts gelijk wist te komen. Vido trok in de laatste seconden aan het langste eind en won met 66-63.