'Mini' volleybaltoernooi voor Bedovo

Beek en Donk - Bij VC Polaris in Helmond vond zondag 27 september een 'Mini' volleybaltoernooi plaats.

Het team van Bedovo 2 bestond zondag uit Sil, Evelien, Ben en Indra. Pieter-John was mee als begeleider. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Nuvo'68 2. De dames en heer gingen rustig van start en keken de kat eerst uit de boom. Maar halverwege de eerste set kwamen ze goed op gang en liep de service en het onderhands opvangen erg goed met als resultaat een mooie 22-18 winst. In de tweede set ging het de hele set gelijk op en wisselde goed spel zich af met een reeks slechte onderhandse opvangen. Maar aan het eind bleven ze goed doorgaan en wonnen ze met 27-25.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen PSV 7. De eerste set werd er geconcentreerd gevolleybald en ging alles goed. Ook Ben deed het goed met zijn nieuwe taak als 'captain draai'. Hierdoor haalden ze een ruime winst van 24-18. In de tweede set ging het lang goed, maar tegen het einde verslapte ze en ging de set met 24-25 verloren. Na een pauze van één wedstrijd ging het weer verder tegen opnieuw Nuvo'68 2. De pauze had het team wakker geschud en ze gingen fel van start. Zonder enige vorm van genade stuurden ze de tegenstander met goede services en rally's met ruim verlies de kleedkamers is. De eerste set werd met 27-16 gewonnen en de tweede met 27-15. De vierde en laatste wedstrijd was weer tegen PSV 7. De eerste set werden ze verrast door de felheid aan kant van de tegenstander. Waar een heel ander team stond dan de eerste wedstrijd. Aan het einde begon het aan Bedovo kant te lopen maar de set ging toch verloren: 17-21. De tweede set waren ze weer bij de les en ging het gelijk op. De punten vielen over en weer met af en toe lange rally's. Het eindresultaat was een gelijkspel van 15-15.

Het team eindigde op een mooie tweede plaats.

Bedovo 1
Later in de middag mocht het team van Bedovo 1, bestaande uit Ayla, Sara en Jinte aantreden in Helmond voor het eerste cmv volleybaltoernooi van het seizoen. De dames startten voortvarend met bijna alleen maar goede services tegen VVC Best. Hierdoor werd de de eerste set met 31-8 gewonnen. De tweede set werd de service van de tegenstander beter, waardoor er meer gewerkt moest worden. Dat ging al heel goed. Uiteindelijk is de tweede set gewonnen met 24-12.

Na een lange pauze mochten de dames aantreden tegen Dkjo. Deze wedstrijd ging een stuk moeizamer. De tegenstander kon vaker in 3-en spelen en ook goed serveren net als Bedovo. Helaas verloren ze deze wedstrijd met 22-28 en 15-19.

De laatste wedstrijd tegen Polaris was 3 tegen 3. Het ging in het begin wat moeilijk. De service van de tegenstander was erg goed. In de tweede set kregen ze meer kansen en konden ze de tegenstander onder druk zetten met hun service en een goede verdediging. Uiteindelijk de 2e set net verloren,11-20 en 15-17. Al met al hebben ze een leuke middag volleybal gespeeld en weer veel geleerd.