U12-2 Lieshout verspert Jumpers '76 de weg naar de basket

Jeugd BC Lieshout wint in eigen huis

Lieshout - Lieshout schoot direct uit de startblokken tegen Gennep Cougars met een 24-4 voorsprong bij rust. 'Kat in het bakkie' zou je denken, maar de bezoekers knokten zich terug zich tot 39-28. Door veel balveroveringen van Lieshout werd het initiatief terug genomen en gewonnen met 49-32.

Jumpers ‘76 uit Venray won nog geen wedstrijd en dus zou het voor Gemengd Onder 12 van Lieshout geen lastige wedstrijd zijn. In de eerste periode hielden de teams elkaar in evenwicht, maar daarna was het Lieshout dat met snelle aanvallen van Sennen Munsters, Tom Gevers en Skye van der Linden wist uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Tijn Ploegmakers scoorde na enkele dreigende acties zijn eerste punten als basketballer. Lieshout won ruim met 64-15.

Gemengd Onder 14 kwam in actie tegen Achilles ‘71 uit Nuenen. Al in het eerste kwart werd de wedstrijd bij een stand van 22-8 gestaakt vanwege een zware blessure bij een van de tegenstanders. Door de emoties bij de spelers werd besloten de wedstrijd per direct te beëindigen.

Jongens Onder 16 moest af zien te rekenen met een lengte overwicht van Almonte uit Eindhoven. De werklust van Lieshout leverde snelle scores op. Door verdedigende druk wist Almonte ook hun lange spelers onder de basket niet te bereiken. Lieshout kon met een 39-16 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft speelde Onder 16 leuke aanvallen, waarbij de vrije man makkelijk werd gevonden. Een overtuigende overwinning van 69-45.

Mannen Onder 20 had een lastige avond tegen het meer ervaren Gennep Cougars. In het eerste kwart werd het thuisteam al direct overlopen en keek het tegen een 8-33 achterstand aan. De bezoekers namen geen gas terug en wisten steeds verder uit te lopen. Lieshout wist nog wat scores mee te pikken waardoor de nederlaag iets draaglijker werd, maar Gennep was met de 44-112 duidelijk te sterk.

Dames 1 nam het op tegen Attacus uit Veghel. Het eerste kwart liep gelijk op, maar Attacus nam in de laatste paar minuten van dit kwart een voorsprong van 10 punten. Door goed samenspel en verdedigend werk kwam Lieshout terug tot 29-35 bij rust. Maar na rust wist Attacus toch weer uit te lopen naar 11 punten. Dit verschil kon niet meer worden overbrugd. Coaches Mark Pennings en Harm Steegs gunde debutant Daisy Aalders en de na zwangerschap teruggekeerde Ayla Steegs-Janssen minuten. Attacus won met 50 - 63.