Drukte voor het doel van Bavos (archieffoto seizoen 2018/2019)
Drukte voor het doel van Bavos (archieffoto seizoen 2018/2019) Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Veel doelpunten bij Bavos - ASV ’33

Aarle-Rixtel - Bavos – ASV ’33 speelde zich af in een onwerkelijk decor, namelijk zonder publiek. Het was, met name in de eerste helft, een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Daarom was het extra jammer dat er geen publiek bij aanwezig mocht zijn.

ASV ’33 begon geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Dit leverde in de 7e minuut al een grote kans op. Uit een corner van Teun de Koning kopte Robbert Roche de bal op doel, maar deze werd van de lijn gehaald door een verdediger van Bavos. Enkele minuten later was het wel raak. Thomas Fritsen zette met een steekpass Stijn Kersjes vrij voor de keeper: 0-1. In de 13e minuut was het Stijn Kersjes die Pim van den Tillaart op maat bediende met een diepe bal. Hij zag dat de keeper ver voor zijn goal stond en lepelde de bal knap in het lege doel: 0-2. Dit leek een comfortabele voorsprong, maar in de 19e minuut maakte Bavos al de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd ingedraaid vanaf rechts en kon vrij ongehinderd worden binnengekopt door Rob Ragetlie. Vijf minuten later kreeg ASV ’33 een grote kans om de marge weer op twee doelpunten te brengen. De mee opgekomen Bart Vermeulen bracht Stijn Kersjes in scoringspositie, maar die stuitte op de keeper. In de 36e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Ook nu werd er, na een vrije trap vanaf rechts, niet goed gedekt door de verdediging van ASV ’33, waardoor Rob Ragetlie weer vrij kon inkoppen.

Tien minuten na de rust komt Bavos gevaarlijk voor het doel van de bezoekers, maar weet niet te scoren. In de 67e minuut een nieuwe kans voor de thuisploeg, maar de van dichtbij ingeschoten bal wordt gestopt door keeper Martijn Verbakel. Even later een uitbraak van ASV ’33, maar de net ingevallen Niek Swinkels schiet hard over. Een kwartier voor het einde komt Bavos op voorsprong. Na een afgeslagen aanval schiet Björn Kant, via de rug van een verdediger van ASV ’33, raak: 3-2. Enkele minuten later straft Rob Ragetlie matig verdedigen van de bezoekers af en brengt Bavos op 4-2. In de 83e minuut wordt het zelfs 5-2 door een doelpunt van Gideon van Esch. Enkele minuten voor het einde scoort Pim van den Tillaart, na een scherpe voorzet van Niek Swinkels, en brengt hiermee de eindstand op 5-3.

Met een punt uit de eerste drie wedstrijden is de competitiestart niet zoals gehoopt was. Komende zondag wacht een behoorlijk pittige tegenstander. Om 14.30 uur ontvangt ASV ’33 het sterke Bruheze.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Teun van Asten (68e min. Niek Swinkels), Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaart, Teun de Koning (68e min. Peer van de Kerkhof).