Onder 12-1 gaat als team voor de rebound
Onder 12-1 gaat als team voor de rebound Foto:

Jeugdteams Basketball Club Lieshout blijven winnen

Lieshout - Onder 12-1 nam het thuis op tegen Achilles ‘71 uit Nuenen. Op papier geen lastige opgave en het verschil was al direct duidelijk. Lieshout scoorde aan de lopende band en stond bij rust al met 43-15 voor. Via sterke rebounds van Sem Bevers en een niet te stoppen Biek van Hooff werd het verschil steeds groter en won het thuisteam met 81-19. Alle spelers wisten te scoren.

Gemengd Onder 12-2 ging bij OBC Oss op bezoek. In de eerste helft was het Lieshoutse spel nog wat slordig en niet niet fel genoeg. Toch wist het de rust te bereiken met 10 punten voorsprong. Na rust was Lieshout feller en wist het de tegenstander van scoren te beletten. Mede door veel rake schoten van afstand wist Lieshout te winnen met 26-53.

Jongens Onder 16 speelde tegen E.B.C.G. in Geldrop. Lieshout startte goed en liep met snelle scores uit naar een 12-25 voorsprong. De set play aanval liep nog niet zo goed, maar de voorsprong bleef overtuigend door een uitstekende verdediging. Lieshout won met 40-79.

Vrouwen Onder 18 ging op bezoek bij Blauw-Wit in Roosendaal. Het thuisteam overrompelde de bezoekers en nam in een ruime voorsprong van 26-8. Lieshout begon aan een inhaalrace, maar had in het laatste kwart nog een achterstand van 13 punten. Met een full court press en een gelijkmakende score van Floor Claassens om de laatste seconden van de wedstrijd werd een verlenging afgedwongen. Britt Raaijmakers scoorde vier beslissende punten waarmee Lieshouts won met 57-59.

Heren Onder 20 speelde tegen Black Eagles in Rosmalen. Met slechts 6 spelers had het team een lastige middag. Zeker toen sleutelspeler Daan Raaijmakers in het derde kwart uitviel met een knieblessure. Black Eagles was duidelijk te sterk en won met 125-40.

Gemengd Onder 14 speelde zondag uit tegen BV Rooi in een direct duel om de koppositie. Na een rommelige luidde Pepijn Pols met balveroveringen snelle Lieshoutse aanvallen in. Donna Sanders wist de spelverdeler van Rooi zo onder druk te zetten dat het thuisteam niet in het spel kwam. Met topscorers Cas van Uden en Jop van den Baar nam Lieshout met een 28-68 winst alleen de koppositie.

Heren 1 kwam speelde tegen Kimbria Maastricht. In de beginfase gingen beide teams nog gelijk op, maar het fysieke Kimbria wist de rust in te gaan met een 36-21 voorsprong. Ook na rust kon Lieshout geen vuist maken en kon Kimbria de 76-49 winst veiligstellen.