Bert Coolen in actie tijdens clubkampioenschappen 2020
Bert Coolen in actie tijdens clubkampioenschappen 2020

Jeugdspelers lachen naar de bal bij TTV Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Bij tafeltennisvereniging TTV Een en Twintig zijn grofweg vier spelersgroepen te onderscheiden. Bij de volwassenen zijn dit ‘de Veteranen’, ‘de Basisspelers’ en ‘de Competitiespelers’. De vierde groep zijn de 'Jeugdspelers'.

Iedere maandagavond traint deze groep van 19.15 tot 20.15 uur onder leiding van Bert Coolen. Bert heeft samen met 3 andere leden van TTV Een en Twintig de opleiding Table Stars gevolgd en Bert weet deze kennis ook goed in de praktijk te brengen. Dat blijkt wel uit het feit dat tijdens trainingen veel gelachen wordt, maar dat het niveau ook snel omhoog gaat. "We hebben een groep spelers die het goed met elkaar kunnen vinden. Ze willen leren tafeltennissen, maar het blijft natuurlijk hobby en gezelligheid is ook belangrijk. Dat zit met deze groep wel goed", aldus Bert Coolen.

Tijl Engelhart, alweer 4 jaar lid, geeft aan dat het leuk is om tijdens onderlinge wedstrijdjes te zien dat je beter gaat spelen. Tijl gaat verder: "Wat ook leuk was, waren de uitwedstrijden met competitie. Je bent dan samen een team, helpt elkaar en moedigt elkaar aan. Jammer dat door Corona de competitie niet door kon gaan."

Nog plaatsen beschikbaar in jeugdgroep
De jeugdgroep bestaat op dit moment uit 6 kinderen en heeft nog plaats voor nieuwe jeugdleden. Het is niet nodig dat spelers al kunnen tafeltennissen: wanneer kinderen gemotiveerd zijn om het te leren, gaan ze het heel snel leren. Jeugdspelers, tot 17 jaar, kunnen vrijblijvend een paar keer meetrainen en zo ervaren of tafeltennis is voor hen is. Spelers kunnen zich dan in de kantine van de tafeltennishal aan de Otterweg om 19.10 uur melden en nemen dan meteen deel aan de training.

Kijk voor meer informatie op www.ttveenentwintig.nl.