De clubkampioenen bij de jeugd. Vlnr: Miki Pan, Thomas de Brouwer, Joey Pan en Jan de Groot
De clubkampioenen bij de jeugd. Vlnr: Miki Pan, Thomas de Brouwer, Joey Pan en Jan de Groot

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Normaal gesproken vinden de clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer in mei/juni plaats, maar vanwege de coronamaatregelen konden deze destijds niet doorgaan. Nu zijn ze een half jaar verder en in de afgelopen maand, op 29 oktober en 12 en 19 november, kon alsnog bepaald worden wie zich clubkampioen 2020 mogen noemen.

Jeugd
Bij de jeugd konden de clubkampioenschappen bijna zonder beperkingen in de normale vorm gespeeld worden. Op 29 oktober werden de poulewedstrijden van de dubbels gespeeld, 12 november stond in het teken van de poulewedstrijden van de singles en op 19 november werden de finales van de dubbels en de singles gespeeld. In de herendubbel wisten Joey Pan en Jan de Groot al hun poulewedstrijden te winnen en ook de finalewedstijd werd overtuigend gewonnen waardoor Joey Pan en Jan de Groot zich terecht de clubkampioen in de herendubbel mogen noemen. De dames speelden in de damesdubbel, net als vorig jaar, niet met een vaste partner. Hierdoor hadden ze niet alleen in elke wedstrijd een andere tegenstander, maar ook een andere medespeelster. Op deze manier konden ze in de dubbel individueel clubkampioen worden. Net als vorig jaar wist Miki Pan de eerste prijs in de wacht te slepen. Ook in de damesenkel wist Miki Pan haar titel te prolongeren. In de poule moest ze Esther Houwen nog voor zich dulden, maar in de finalewedstrijd liet ze er geen gras over groeien en wist ze overtuigend van Esther Houwen te winnen. In de herenenkels werden twee finalewedstrijden gespeeld. Joey Pan won van Andy Pan en Thomas de Brouwer wist te winnen van Jan de Groot.

Uitslagen jeugd 2020
Herenenkel A: 1. Joey Pan, 2. Andy Pan
Herenenkel B: 1. Thomas de Brouwer, 2. Jan de Groot
Damesenkel: 1. Miki Pan, 2. Esther Houwen, 3. Becky Smeyers
Herendubbel: 1. Joey Pan en Jan de Groot, 2. Jason Zhan en Thomas de Brouwer, 3. Andy Pan en Vincent de Brouwer
Damesdubbel: 1. Miki Pan, 2. Becky Smeyers, 3. Bente de Rooij

Senioren
Bij de senioren konden er, vanwege de coronamaatregelen, helaas ook nu geen dubbelwedstijden gespeeld worden. De poulewedstrijden van de singles werden, vanwege de beschikbare tijd en om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijkertijd in de zaal zouden zijn, verdeeld over 29 oktober en 12 november. Op de finaleavond wist Mark van Melick voor het zesde jaar op rij de titel in de herenenkel A te veroveren door in de finale te winnen van Oskar Martens. In de damesenkel A won Sanne Rovers door in de finale te winnen van de winnares in de damesenkel B, Jeannette Verbakel. Jeannette Verbakel had al haar overige wedstrijden gewonnen waardoor ze zich voor het tweede jaar op rij clubkampioen in de damesenkel B mag noemen. In de herenenkel B ging de finale tussen Ludwig Davidson en Bart Sterken. Ludwig Davidson wist in twee sets te winnen en mag zich clubkampioen in de herenenkel B noemen.

Uitslagen senioren 2020
Herenenkel A: 1. Mark van Melick, 2. Oskar Martens, 3. Bas van de Greef
Herenenkel B: 1. Ludwig Davidson, 2. Bart Sterken, 3. Jeroen Segers
Damesenkel A: 1. Sanne Rovers
Damesenkel B: 1. Jeannette Verbakel, 2. Manon van Deursen, 3. Joyce van den Heuvel