Marcel van Aspert en Jan Verbeij bij het oversteken van de Esperloop
Marcel van Aspert en Jan Verbeij bij het oversteken van de Esperloop

Leden Runnersclub Lieshout actief in het weekend

Sport Sport

Lieshout - In het laatste weekend van november trekken veel lopers van Runnersclub Lieshout naar Geldrop voor de ’t is voor niks loop. Door de Coronamaatregelen ging ook deze loop niet door. Elf leden trokken naar Landgoed D’n Heikant voor een duurloop door het Grootels bos. Vijf leden naar Geldrop voor een alternatieve ’t is voor niks loop en dan was er ook nog een nacht-trail in de omgeving van Groesbeek.

Op zaterdagmorgen vertrokken Loes Janssen, Karin Streeder, Dianne van den Heuvel, Helen van Wanrooij, Jan Verbeij, Marcel van Eck, Marcel van Aspert, Marco van de Pas, Harold van der Vliet, Geert Welten en Mies van Berlo vanaf Landgoed D’n Heikant voor een mooie tocht door het Grootels bos. Marcel van Aspert had een parcours van vijftien kilometer uitgezet met verkortingen van tien en dertien kilometer. De vijftien kilometer reikte zelfs tot aan natuurgebied De Stippelberg. Natuurlijk was ook het mooie stukje langs de Esperloop in de route opgenomen. Dankzij de navigatiemiddelen kwam elk groepje ook weer mooi bij de startlocatie terecht. Diezelfde nacht nog vertrok Harold van der Vliet naar Plasmolen voor de Devilstrail, een nachttrail over 33 kilometer. De start was om 4.00 uur in de vroege morgen in groepjes van drie personen. Na ruim vier uur en zeshonderd hoogtemeters finishte Harold weer in Plasmolen.

Op zondagmorgen reisden Anne Smeets, Coen Sanders, Danny Megens, Maikel van Weert en Rob Mestrom naar Geldrop voor de virtuele ’t is voor niksloop. Normaal trekt deze loop over de Stabrechtse Heide duizend deelnemers. Omdat er nu niets was afgezet en geen route was aangegeven, zorgde ook hier de navigatie voor de goede route, alleen was er niet op gerekend dat nu enkele Schotse hooglanders ook gebruik maakten van de route. Met enkele bananen werden de beestjes op afstand gehouden en zo konden ze de ruim 30 kilometer toch voltooien in 2 uur en 50 minuten.