Ad Coolen met zijn unieke batgreep
Ad Coolen met zijn unieke batgreep

Ad Coolen, al 40 jaar een unieke batgreep

Sport Sport

Beek en Donk - Binnen de tafeltenniswereld in deze regio kent iedereen de unieke batgreep van Ad Coolen van TTV Een en Twintig. Dat komt omdat de manier waarop Ad Coolen zijn batje vasthoudt ook erg bijzonder is, maar ook omdat hij daar nu al 40 jaar mee speelt.

De familie Coolen begon namelijk in 1980 met tafeltennissen. “Mijn kinderen wilden op tafeltennis en toen ben ik ook maar een balletje gaan slaan”, mijmert Ad over het begin van zijn tafeltennis-carrière. Alle vier de kinderen van Ad zijn lid geweest van TTV Een en Twintig. Dat wordt iedere keer weer duidelijk bij een ouder-kind of familietoernooi: dan is de familie Coolen weer volop van de partij, met Ad als trots middelpunt.

Dat Ad Coolen naast tafeltennissen, nog meer voor TTV Een en Twintig heeft gedaan, hoort volgens Ad bij het lid zijn van een vereniging. “Als je iets voor een vereniging kunt doen, dan doe je dat. Daardoor blijf je ook met iedereen in contact en dat vind ik erg leuk”. Ad is inderdaad actief geweest: 15 jaar bestuurslid, waarvan 7 jaar wedstrijdsecretaris, assistent-trainer van Harry van den Eijnde, barkeeper samen Chris Kluytmans en nog steeds kan de vereniging een beroep op Ad doen wanneer dat nodig is.

“Mijn kinderen wilden op tafeltennis en toen ben ik
ook maar een balletje gaan slaan”

Ad is nu 79 jaar en heeft tot voor 2 jaar nog competitie gespeeld. “Ad is hét voorbeeld dat je op latere leeftijd kunt beginnen met tafeltennis en tot op hogere leeftijd zelfs competitie kunt spelen. Ad speelt nog steeds twee keer in de week bij de ‘Veteranen”, onder andere samen met enkele van zijn lagere school klasgenoten Gerrit Vaessen en Ad van de Laar. Ad Coolen: “Helaas kunnen we door Corona na afloop niet napraten, we missen de derde helft. TTV Een en Twintig is een leuke en gezellige vereniging: ik kan me niet voorstellen ergens anders te spelen.”

Voorzitter Jeroen Engelhart beaamt dit: “TTV Een en Twintig is trots om leden zoals Ad Coolen al 40 jaar in haar midden te hebben. Ad ontvangt namens de leden binnenkort een mooi presentje voor zijn 40 – jarig jubileum. We kunnen ons geen vereniging zonder Ad voorstellen en hopen hem nog lang in goede gezondheid bij ons te kunnen begroeten.”