Merlijn Kuijpers (links).
Merlijn Kuijpers (links). Helmond Sport

Jeugdige ambities: Merlijn Kuijpers droomt van voetballen in het Nederlands elftal

Sport

Mariahout - Je bent jong en je wilt wat. Waar sommige jongeren nog niet weten wat ze willen gaan doen, is voor anderen al tijden duidelijk welke toekomst zij voor zich zien. In deze rubriek spreken de MooiLaarbeekTeenz met jongeren met grote ambities en/of prestatie

VV Mariahout, vv Gemert en Helmond Sport, dat zijn de drie clubs waar Merlijn Kuijpers (13 jaar) uit Mariahout tot nu toe gespeeld heeft. De drie clubs hebben Merlijn gebracht waar hij nu speelt, in de JO14 van Helmond Sport.

Sinds kleins af aan is Merlijn al te vinden met een voetbal aan zijn voeten, in de achtertuin en op sportpark De Heibunders in Mariahout. Toen hij vijf jaar was mocht hij dan eindelijk starten bij de voetbalvereniging, hij startte daar met allerlei vriendjes bij de kabouters. Daarna ging hij door en zo doorliep hij veel eerste jeugdteams in Mariahout. “Bij Mariahout miste ik jongens die net zo fanatiek zijn als ik, daarom wilde ik naar een andere club. Toen ben ik naar Gemert gegaan, daar kwam ik terecht in de JO13-1. Op gegeven moment speelden we daar een wedstrijd en toen speelde ik denk ik wel de beste wedstrijd tot nu toe. Bij die wedstrijd waren ook scouts van Helmond Sport aanwezig. Zij hadden me gezien en toen mocht ik op stage bij Helmond Sport, dat ging eigenlijk heel goed. Nu heb ik een 1-jarig contract. Ik speel nu in de onder 14 van Helmond Sport, samen met Mauro Gilsing uit Lieshout”, vertelt Merlijn.

Helmond Sport
“Het seizoen dit jaar is natuurlijk eigenlijk niet zoals we gehoopt hadden, we hebben maar een paar wedstrijden gespeeld en het trainen heeft ook even stil gelegen. Nu trainen we wel weer vijf keer in de week, normaal gesproken is dat vier keer in de week en dan in het weekend een wedstrijd. We spelen dan wedstrijden tegen andere profclubs uit Nederland. Het is wel heel gaaf als je daar dan op het terrein komt. Elke wedstrijd zijn we heel fanatiek en proberen we te winnen, dat is tot nu toe nog niet zo goed gelukt, maar we leren wel veel van de wedstrijden. We hopen dat we over een tijdje wel weer wedstrijden mogen spelen, want dat is eigenlijk het leukste aan voetballen. Ik denk dat we als team ook wel weer beter zijn geworden. Aan het eind van ieder seizoen wordt er gekeken of er genoeg potentie in je zit om verder te gaan naar een hoger team. Ik hoop natuurlijk alle teams te doorlopen en dan ooit mijn debuut te maken in het eerste.”

Ultieme droom
“Mijn echt grote droom is om ooit in het Nederlands elftal te spelen en daarmee het wereldkampioenschap te winnen. Het zou geweldig zijn om in de laatste minuut de winnende goal te kunnen maken, tegen Brazilië in een groot stadion vol publiek.”

Merlijn Kuijpers