Activiteiten bij de beweegtuin in Lieshout, afgelopen dinsdag.
Activiteiten bij de beweegtuin in Lieshout, afgelopen dinsdag. Foto:

Beweegtuinen in Laarbeek ook in coronatijd actief

Sport

Laarbeek - Het beweegtuin-seizoen van gemeente Laarbeek is al weer een tijdje bezig. Weer lekker sporten en bijkletsen waarbij er zeker rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Laarbeek Actief is actief bezig in Lieshout, Mariahout en Beek en Donk en dat gaat er als volgt aan toe.

Er wordt een warming-up gedaan op anderhalve meter afstand. Afgelopen dinsdag in Lieshout was wel uniek. "We startten de warming-up in de sneeuw en daarna stralende zonnestralen. Er is veel vraag naar het bewegen en vooral buiten bewegen. Iedereen is welkom om in een van de beweegtuinen in Laarbeek deel te nemen. Gelukkig zijn de bewegers heel flexibel en gaat het bewegen volgends de nieuwe regels ze goed af. Voorzichtig worden zo ook de eerste activiteiten gepland en kijken we er erg naar uit om verschillende sporten te gaan uitproberen", vertelt Jaccy van den Enden van Laarbeek Actief. Medio mei 2021 zal er een beweegtuin in Aarle-Rixtel bij gaan komen. Op vrijdagochtend is daar dan begeleiding vanuit Laarbeek Actief, dit wordt nog tegen die tijd gecommuniceerd. Kijk op de website van Laarbeek Actief voor het thuis bewegen aan de hand van de beweegboekjes.

Wilt u ook een beetje fit blijven tijdens deze coronatijd? Iedereen is welkom, dus kom zeker eens langs en doe gezellig een lesje mee.

Beweegtuin planning Laarbeek:
Beek en Donk:
Maandag en donderdag van 10.15-11.00 uur

Lieshout:
Dinsdag en vrijdag van 10.00-11.00 uur

Mariahout:
Woensdag van 10.00-11.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.laarbeekactief.nl.