Emma van Moorsel op haar pony Jipsy.
Emma van Moorsel op haar pony Jipsy. Foto: Juul Hellings

Eindelijk weer een ‘soort van’ wedstrijd bij PC de Pioniertjes

Sport Sport

Mariahout - Koningsdag was dit jaar een bijzondere dag, omdat PC de Pioniertjes sinds maanden eindelijk weer een 'soort van' wedstrijd kon rijden. Vanwege de coronamaatregelen mag een echte wedstrijd nu niet. Binnen de eigen vereniging mogen er wel proeven worden gereden, voor een officiële KNHS-jury. Er wordt geen klassement opgemaakt, maar de ruiters hebben wel de mogelijkheid om winstpunten te verdienen.

Eindelijk weer die moddervlekken van de pony wassen, de manen en staart weer keurig uitborstelen en recht knippen, de pony helemaal laten glanzen, knotjes maken in de manen en een mooie strakke vlecht in de staart. De zadels, hoofdstellen en laarzen werden weer keurig gepoetst en de wedstrijdjasjes konden eindelijk weer uit de mottenballen. Kortom, alle combinaties (ruiter met pony) zagen er tiptop uit.

Alle combinaties reden één of twee proeven op hun eigen niveau, Voor Lieke, Emma, Dena, Lotte en Shannen was het de allereerste keer dat ze een wedstrijd reden met hun eigen pony. Dat was wel spannend. Al deze dames hebben het er super afgebracht. Lieke, Emma en Shannen hebben zelfs hun eerste winstpunt in the pocket.

Anaïs, die zelf roept dat ze echt geen dressuurruiter is, wist de hoogste score van de dag te halen. Haar tweede proef werd beloond met 200 punten. Noah heeft haar beide proeven zo goed gereden, dat ze zomaar 4 winstpunten rijker is. Voor haar was dit de bevestiging dat ze door kan naar L2.

De jongste ruiters Lynn, Kyla, Lotte en Shay reden een Bixie-proef. Dit is een proefje zonder galop, waarbij eventueel een begeleider mee mag lopen. Lotte had haar pony speciaal voor Koningsdag versierd met oranje strikken.