Luuk Brouwers
Luuk Brouwers

Lieshoutenaar Luuk Brouwers met Go Ahead Eagles naar de eredivisie

Sport

Lieshout/Deventer - De Lieshoutse Luuk Brouwers is vanavond met Go Ahead Eagles gepromoveerd naar de eredivisie.

De Deventenaren versloegen Excelsior in Rotterdam met 0-1. Het was daarna lang wachten op de uitslag van De Graafschap - Helmond Sport. Deze wedstrijd werd eerder vanavond door weersomstandigheden stilgelegd en pas om 22.00 uur hervat. De Graafschap wist inmiddels dat het moest winnen door de winst van Go Ahead Eagles. Zo ver kwam het echter niet. Helmond Sport hield de ploeg uit Doetinchem op een 0-0 gelijkspel, waardoor niet De Graafschap maar Go Ahead Eagles op de tweede plaats is geëindigd en daarmee rechtstreekse promotie naar de eredivisie heeft afgedwongen.

Dat is goed nieuws voor de uit Lieshout afkomstige Luuk Brouwers. Brouwers is één van de steunpilaren van Go Ahead Eagles en was afgelopen vrijdag nog belangrijk met een treffer tegen NEC Nijmegen (2-1 winst). Helaas viel Brouwers in die wedstrijd uit met een schouderblessure, waardoor hij vanavond niet in actie kwam tegen Excelsior. 

Brouwers had ook bijna individueel succes. Hij was geselecteerd voor beste speler van de 4de periode in de Keuken Kampioen Divisie. De prijs ging echter naar Jizz Hornkamp van FC Den Bosch.