Afbeelding

Badminton Club Lieshout binnen aan de slag

Sport Sport

Lieshout - Met de versoepelingen die het kabinet heeft genomen is er eindelijk weer ruimte gekomen voor de zaalsporters. Vanaf woensdag 19 mei mogen de badmintonners weer in de sporthal aan de slag. Met de nodige restricties, maar dat mag de pret niet drukken. Alle badmintonners zijn erg blij dat ze door deze versoepelingen weer een beetje aan de slag kunnen.

Het lijkt er op dat Badminton Club Lieshout een goede afspraak heeft kunnen maken met het kabinet. Net zoals bij vorige versoepelingen heeft het kabinet gekozen om de maatregelen in te laten gaan net voor de speelavond van Badminton Club Lieshout. Het lijkt er op dat ze op deze wijze de Lieshoutse sporters een handje willen helpen.

Met maatregelen
Uiteraard wordt de versoepeling vergezeld met een dik pakket aan voorzorgsmaatregelen, die weer verschillen voor jeugd en voor senioren. Bijna vanzelfsprekend moet er bij de inkom een gezondheidscheck worden uitgevoerd en wordt de aanwezigheid geregistreerd. Verder is er een mondkapjesplicht buiten het speelveld en zijn voorzieningen als kleedkamers, kantine en douches gesloten. Enkel de toiletten zijn wel beschikbaar. Om aan al deze maatregelen te kunnen voldoen heeft de vereniging haar protocol weer ge-update, zodat het past bij de huidige maatregelen.

Jeugd
Bij de jeugd zijn de corona-maatregelen iets beperkter. De jeugd mag gewoon badmintonnen en alle spelvormen spelen; ook dubbelpartijen. De jeugd mag daarnaast gewoon trainen en volop binnen 1,5 meter van elkaar bewegen. Ook zijn er geen maxima gesteld voor het aantal aanwezigen. De jeugd mag op dit moment echter, net als de senioren, geen gebruik maken van kleedruimtes en/of douches. Ook mogen brengers en halers de sporthal niet binnen en wordt iedereen geregistreerd die de sporthal binnen treed.

Senioren
Senioren mogen duidelijk minder dan de jeugd. Zij mogen niet dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen, waardoor dubbel-spelen vrijwel onmogelijk zijn. Ook is het trainen met een onderlinge afstand van 1,5 meter nauwelijks te waarborgen. Om die reden heeft de vereniging ook besloten voorlopig geen trainingen voor de senioren te organiseren en alleen singles te spelen: dat is de enige spelvorm die binnen alle regels is toegestaan. En, omdat er door deze spelvorm en de grootte van de sporthal maar maximaal 14 sporters tegelijk kunnen badmintonnen moeten de senioren vooraf een tijdzone reserveren.