Kai Tchong is met zijn 84 jaar het oudste lid van Badminton Club Lieshout.
Kai Tchong is met zijn 84 jaar het oudste lid van Badminton Club Lieshout. Foto:

Tijden komend seizoen ongewijzigd bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Het seizoen 2020/2021 is bijna voorbij: om die reden kijkt het bestuur al volop vooruit naar het komende seizoen. Zalen reserveren, wedstrijden inplannen en natuurlijk de trainingen en trainingstijden heroverwegen: is de speelavond optimaal ingedeeld? Uiteindelijk is besloten dat de speeltijden van de verschillende groepen komend seizoen gelijk blijven. 

Na het verloren seizoen 2020/2021 hoopt de jeugd van Badminton Club Lieshout fris aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. De jeugd speelt in twee groepen: aspiranten (van ca. 7 tot 12 jaar) en junioren (van ca. 12 tot 18 jaar). Deze beide groepen hebben beide een eigen speeltijd. De aspiranten beginnen om 18.30 uur en om 19.30 is hun speelavond afgelopen. Om 19.00 uur komen dan de junioren binnen, die dus deels gelijktijdig spelen met de aspiranten. Deze gelijktijdigheid is ingebouwd om de doorstroom te vergemakkelijken. De junioren, die dus om 19.00 uur beginnen, spelen tot 20.00 uur. Zij spelen weer aansluitend tot aan het begin van de senioren.

Senioren
De senioren beginnen om 20.00 uur. Om die tijd begint ook de training voor degene die willen deelnemen. Training bij de senioren is immers niet verplicht, maar vrijblijvend. De beide jeugdgroepen krijgen gedurende de hele speeltijd begeleiding en training. Dat is afwijkend ten opzichte van de senioren. Die kunnen, naast deelnemen aan de training, dus ook alleen vrij spelen. De seniorentraining duurt tot 20.50 uur.

Als de senioren trainen, spelen de overige senioren niet geheel vrij. Zij worden door loting (trekken van rackets) aan elkaar verbonden gedurende twee speelronden van 20 minuten. De eerste ronde vangt aan om 20.10 uur en de tweede om 20.30 uur. Om 20.50 uur, als de training ook afgelopen is wordt de hele groep gemend en mag iedereen vrijspelen en zelf partijen samen stellen. Rond 22.30 uur is de speelavond beëindigd.