Archieffoto
Archieffoto

ELI verliest van MVC

Lieshout - Niet het resultaat van het vaandelteam van ELI was in voetbalminnend Lieshout zondag het gesprek van de dag, maar de puissante overwinning van ELI 3. Met liefst 0-55! Zie daarvoor het bericht eerder in deze krant. ELI 1 deed het beduidend minder. Na de 0-2 bekerwinst tegen 3e klasser SV De Braak werd op eigen terrein met 2-3 verloren tegen 5e klasser MVC.

Op de winst van de ploeg uit De Mortel was weinig af te dingen. Al in de 4e minuut moest doelman Beau Bastiaans met de voet redding brengen bij een kopbal van dichtbij. Kort hierna had Robert Neilen bijna succes met zijn bekeken lob. Na een kwartier was het Lex Hollanders, die in een uiterste poging een doelpunt te voorkomen de bal via de paal in eigen doel zag belanden, 0-1. Direct hierna was het Aaron Hurkx, die de gelijkmaker liet noteren, 1-1. Het sterkere MVC kwam nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Na rust ging ELI op zoek naar de gelijkmaker. Eerst misten Robert Neilen en Danny de Koning nog goede kansen totdat Patrick Swinkels binnen de 16 ten val werd gebracht. Niels den Bol benutte dit buitenkansje vanaf de penaltystip, 2-2. In de 66e minuut bracht van Hoof met een geweldige streep van 20 meter in de kruising MVC op 2-3. ELI, dat niet in zijn sterkste opstelling kon aantreden, was niet bij machte om de gelijkmaker te scoren en mocht blij zijn, dat MVC niet meer scoorde uit een van de counters.

Zondag speelt ELI in eigen huis de laatste wedstrijd in het bekertoernooi tegen SV Brandevoort, aanvang 14.30 uur. Op zondag 26 september start de reguliere competitie. ELI gaat dan op bezoek bij EMK uit Nuenen.