Fijne start voor Flamingo’s

Sport

Mariahout - De korfbalcompetitie is gestart en publiek bij wedstrijden is gelukkig weer toegestaan. Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, uitkomend in de Overgangsklasse, betrad het korfbalveld op sportpark de Heibunders met een aantal nieuwe jeugdige speelsters in de gelederen. De Flamingo’s namen het op tegen Odisco.

Het team was zoekende en kon het Mariahoutse publiek geen spectaculaire wedstrijd voorschotelen. Er waren veel kansen, maar weinig doelpunten en veel overtredingen waarvoor goed gefloten werd door de scheidsrechter. De start van de wedstrijd was wat onrustig en de kansen die ontstonden werden gemist, zo ook een strafworp. Na tien minuten spelen wist Neeltje Berkvens de korf te vinden en zette zij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Aan de andere kant lukt het ook Odisco niet om tot scoren te komen en ook zij misten een strafworp. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in de eerste helft. Nadat Vera Leenders de 2-0 aantekende vanuit een vrije worp, krijgt het volgende aanvalsvak van Flamingo’s niet veel tijd om hun kunnen te tonen. De bezoekers scoren binnen een paar minuten twee doelpunten, 2-2. Dan komt Odisco op een 2-3 voorsprong, maar Vera Leenders antwoordt direct met een mooi afstandsschot en schiet de gelijkmaker binnen. Odisco mist daarna nogmaals een strafworp. Vlak voor de rust zet Sanne Scheepers haar team op een nipte 4-3 voorsprong.

Na de pauze is er een lange periode zonder scores. Er gaan zo’n vijftien minuten voorbij voordat Ada een doelpunt maakt, 5-3. De voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven. Vera Leenders scoort haar derde doelpunt deze wedstrijd, waardoor de marge op drie komt. Het lukt de bezoekers aan het einde van de partij nog om twee keer te scoren. Een daarvan was goed verdedigd, dus met de eindstand van 6-4 zijn de eerste twee punten binnen. Hadden zij al hun kansen afgewerkt dan had Flamingo’s met een grotere uitslag kunnen winnen. Op zondag 19 speelt Flamingo’s 1 om 13.00 uur in Neerkant tegen Arcades 1 haar volgende partij.