Abby Mullan op haar pony Snowbird
Abby Mullan op haar pony Snowbird Foto: Juul Hellings

Dressuurwedstrijd PC de Pioniertjes

Sport

Lieshout/Mariahout - PC de Pioniertjes heeft afgelopen zaterdag een dressuurwedstrijd georganiseerd in Manege d’n Perdenbak in Lieshout. Tijdens deze wedstrijd hebben 30 verschillende combinaties hun proeven gereden voor de jury.

Als eerste waren klasse M1 en M2 aan de beurt. In de eerste proef werd Eline Raaijmakers met Kantjes’s Kacey de winnaar met 182,5 punten. Suze van den Hurk met Brummerhoeve’s Noa werd tweede tijdens de eerste proef met 181,5 punten en tijdens de tweede proef werd ze eerste met 186,5 punten.

Daarna was klasse L2 aan de beurt. De eerste proef werd gewonnen door Malon Toirkens met Robby. Zij behaalde 194,5 punten. Noah Vesters met Fellow werd de eerste proef tweede met 190 punten en tijdens de tweede proef werd ze eerste met 204 punten. Ise Saedt met Happy behaalde tijdens de tweede proef de tweede plaats met 186 punten. In klasse L1 werd Rian Koster met Kantje’s Dino de winnaar met 201 en 202 punten. Fem Scheepens met Orchid’s Master werd tweede met twee keer 193,5 punten.

De eerste proef in klasse B (vanaf 12 jaar) werd gewonnen door Pleun Hopstaken met Ivo S met 204,5 punten. Tweede tijdens de eerste proef werd Anais van de Laar met Semmi Boiii met 202,5 punten en tijdens de tweede proef behaalde ze de eerste plaats met 208 punten. De tweede plaats tijdens de tweede proef werd voor Ise Saedt met Dancing Queen met 195 punten.

Na de pauze was klasse B (t/m 11 jaar) aan de beurt. Tijdens de eerste proef werd Sanne Nooijen met Beauty de winnaar met 209,5 punten en werd Saar Padilla met Carien tweede met 206 punten. Shannen Saedt met Belle werd tijdens de tweede proef de winnaar met 199 punten. Saar Padilla werd wederom tweede tijdens de tweede proef met 198 punten.

Als laatste waren de Bixie proeven aan de beurt. Deze categorie is speciaal voor de jongste ruiters om kennis te maken met de wedstrijdsport. Er reden negen combinaties mee die na afloop allemaal trots naar huis gingen met hun behaalde rozet en goodiebag. Ook alle andere ruiters hebben na afloop allemaal een goodiebag gekregen.

Het was een gezellige dag. De organisatie bedankt iedereen die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt; alle enthousiaste ruiters voor hun deelname en hun ouders voor het rijden, Stichting Manege de Raam voor de gastvrijheid, de jury’s voor hun objectieve oordeel, Juul Hellings voor de mooie foto’s, de eigen ruiters en ouders voor alle hulp en natuurlijk alle sponsoren die deze gewelde dag mogelijk hebben gemaakt.