Afbeelding

Open Laarbeekse Golfkampioenschappen 2021

Sport

Laarbeek - Op golfbaan de Golfhorst in America werden vrijdag 10 september de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen gehouden. De organisatie heeft 88 enthousiaste golfers mogen begroeten voor deelname aan de 17de editie van de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen.

In tegenstelling tot voorgaande edities en op veler verzoek van de deelnemers, heeft het bestuur besloten dit jaar het individueel onderdeel te laten vervallen en streden alle deelnemers om de Laarbeekse eer door middel van de spelvorm ‘Texas Scramble’ met handicap verrekening. In 2020 heeft de organisatie moeten besluiten om het evenement te cancelen gezien de Corona pandemie. Dit jaar konden de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen wél doorgaan. “Medio 2021 hebben we de inschrijvingen voor de 17de editie opengezet voor deelname, met de restrictie dat bij binnenkomst een geldige Corona QR-code of geel boekje overlegd kon worden. Voor diegenen die deze niet kon overleggen waren gecertificeerde testen aanwezig zodat we de veiligheid van de deelnemers konden garanderen”, aldus voorzitter Jos Vogels. 

De weersvooruitzichten voor een competitieve en gezellige golfdag waren gaandeweg de week niet optimaal en er werd zelfs voor de vrijdag code geel afgegeven. Echter waren de weergoden de deelnemers goed gezind en hebben ze slechts een klein buitje moeten trotseren. Daarnaast was de baan in topconditie en hadden ze wederom een prachtig deelnemersveld. Na een welkomstwoord door het bestuur en wethouder mw. Monika Slaets werd gespeeld om de Laarbeekse eer over 18-holes. Na een prachtige golfdag werden onder het genot van een hapje en een drankje ook de prijzen uitgereikt door wethouder mw. Monika Slaets. 

Met Texas Scramble zijn het team Rita Vogels en Jacco Bezuijnen, team Ton Sleaets en Johan de Leeuw en team Tony Verschuren en Bas Thielen respectievelijk nummer één, twee en drie geworden. Voor het onderdeel de ‘longest’ mochten Marck van Oosterhout en Peggy Blankwater de prijzen in ontvangst nemen. Voor de ‘neary’ tekende Ton Cornelissen en Eva Hoeke en voor het onderdeel ‘nearest too the Jumbo’ mocht Twan Wouters 100 Jumbo-golfballen in ontvangst nemen. 

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken en hoopt iedereen opnieuw te zien tijdens de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen 2022. Voor foto’s en overige uitslagen kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl.