Veel doelpunten voor Flamingo’s

Mariahout - Op de zonnige zondagmiddag speelde Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, een spannende wedstrijd tegen BMC 1 uit Berlicum. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark in Mariahout met veel publiek langs de zijlijn. Zij konden genieten van een wedstrijd waarin veel doelpunten vielen. Voor de wedstrijd begon gaf aanvoerster Neeltje Berkvens een bedankje aan de scheidsrechter in het teken van de week van de scheidsrechter.

Toen de wedstrijd van start ging opende BMC na twee minuten de score. Gelukkig wist Ada Kornuijt meteen de aanval daarna de gelijkmaker weer binnen te schieten. Hierna scoorde Sanne Scheepers een strafworp. Vanaf dat moment nam Flamingo’s telkens het voortouw in de wedstrijd. BMC scoorde weer, maar Vera Leenders en Ada Kornuijt scoorden ook meteen daarna. Zo bleef Flamingo’s dus telkens weer op voorsprong. Tot de rust wist Flamingo’s een voorsprong te houden van telkens één of twee doelpunten. In de rust stond het 7-6 in het voordeel van Flamingo’s.

Nadat de ploegen teruggekomen waren van de welverdiende rust nam BMC de bal uit. Hun eerste aanval werd niet benut, maar Flamingo’s leek sterker uit de kleedkamer te zijn gekomen. Vera Leenders scoorde meteen voor Flamingo’s en in de aanval daarna kwam Flamingo’s op een voorsprong met een gat van drie doelpunten omdat Neeltje Berkvens wist te scoren. Jammer genoeg wist BMC terug te komen tot 10-10 en wisten ze daarna zelfs de voorsprong te pakken. Sanne Scheepers werd naar het andere vak gezet en de eerste bal die ze daar in haar handen kreeg kon ze meteen benutten in een doelpunt. Hierna scoorde Simone Senders twee keer van een flinke afstand waardoor Flamingo’s weer de voorsprong had. Alleen lukte het BMC toch om in de laatste drie minuten van de wedstrijd ook nog twee doelpunten te maken, waardoor de stand gelijk eindigde, 13-13. Jammer voor Flamingo’s, wat heel veel kansen benut heeft en samen met het hele team de hele wedstrijd hard gewerkt heeft.

Flamingo’s 2 wist ook 13 keer te scoren. Zij wisten met 13-1 te winnen van Flash 2 uit Den Dungen.

Donderdag 30 september, om 20.00 uur, speelt Flamingo’s 1 een bekerwedstrijd tegen Astrantia/ONA 1 in Middelaar. Zondag 3 oktober speelt Flamingo’s 1 om 12.30 uur een wedstrijd tegen Bladella 1 in Bladel, Flamingo’s 2 speelt om 10:00 tegen Prinses Irene 3 in Nistelrode.