Team Unicorn
Team Unicorn

Bowhuntingteam Unicorn succesvol op NK3D

Sport Sport

Beek en Donk - In Lierop werd afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap 3D Schieten georganiseerd, waar Bowhuntingteam Unicorn dit jaar met elf leden aan deelnam.

Op en rond de oude vuilnisbelt en het motorcrossterrein in de Herselse Bossen had de organiserende vereniging ORH uit Someren twee uitdagende parcoursen gebouwd. Hierbij werd niet alleen het afstand schatten en de schiettechniek, maar zeker ook het uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld. De zaterdag was een prachtige dag waar alle leden met tevredenheid over hun prestaties tijdens de 3-pijlronde op terugkijken. De zondag bracht, zoals voorspelt, erg veel regen. Daarmee vielen de scores, tijdens de 1-pijl hunterronde, voor de meesten ook wat tegen. Toch wisten ze als vereniging de nodige prijzen mee naar Laarbeek te nemen. Zo werd, in de klasse FSR-Dames, Yvon v/d Ven Nederlands Kampioen, won Elke Kanters, op haar eerste NK deelname, de bronzen plak en werd Simone Becker vierde.

Bij de Junioren in deze klasse won Bjorn Dekkers ook goud en bij de heren veroverde Wietse Aarden het brons en werd Dominique Durand vijfde. In de klasse CB-heren wist Arthur Verschuren dit jaar, tijdens zijn twaalfde NK3D deelname, alweer voor de 10e keer Nederlands kampioen te worden. Bij de Tech Teams wisten Peter Dekkers (8e CU-heren), Marijn Kanters (12e CU-heren) en Arthur Verschuren, met degelijke scores op de zondag, zich nog een plaats te verbeteren en met de zilveren medaille aan de haal te gaan. Tenslotte nog Robin Peeters (FSR Dames) en Carlo v/d Valk (LB-heren). Ook zij kunnen, beide met een PR, met trots terugkijken op dit NK3D 2021.