Lastige wedstrijd voor Flamingo’s 1

Mariahout - In Bladel speelde Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, zondag 3 oktober een lastige wedstrijd tegen Bladella 1. Heel de wedstrijd regende het, dus dat zat Flamingo’s ook niet mee.

Flamingo’s kwam fel en sterk uit de startblokken. Er werd gezocht naar goede kansen en in de vierde minuut van de wedstrijd wist Ada Kornuijt daardoor te scoren. Verdedigend had Flamingo’s het goed op orde staan waardoor Bladella zoekende was naar wat ze moesten doen. Na acht minuten wist Amy Maas een doorloopbal te maken en deze te benutten in een doelpunt. Een paar minuten later lukte het Elja Maas om twee keer te scoren, waardoor Flamingo’s op een 0-4 voorsprong kwam. Hierna werd het spel lastiger. Het begon nog harder te regenen, waardoor het ook op het veld een stuk gladder werd. Er gingen veel mensen onderuit, waardoor het tempo in de wedstrijd ook langzamer werd. Het spel van beide teams werd minder fel. Bladella wist in de laatste drie minuten van de eerste helft jammer genoeg nog twee keer te scoren, waardoor de ruststand 2-4 werd.

In de rust is het veld naar een andere plek gelegd, in de hoop dat er minder glijpartijen kwamen. Bladella kwam wat feller terug uit de kleedkamer. Dat resulteerde erin dat ze binnen de eerste vijf minuten alweer op gelijke hoogte kwamen met Flamingo’s. Gelukkig wist Vera Leenders een afstandsschot binnen te schieten waardoor Flamingo’s weer op voorsprong stond. Hierna scoorde Bladella weer tweemaal waardoor zij de voorsprong konden overnemen, 6-5. Neeltje Berkvens wist een strafworp te benutten voor de gelijkmaker, maar Bladella scoorde daar drie keer overheen en wisten die voorsprong vast te houden. Flamingo’s was erg zoekende naar goede aanvallen om deze om te zetten naar doelpunten, maar dat lukte helaas niet meer. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Vera Leenders de 9-7 nog binnen, wat de eindstand van deze wedstrijd is geworden. Zondag 10 oktober speelt Flamingo’s 1 om 12.30 uur tegen DAKOS 1 op het sportpark in Mariahout.

Flamingo’s 2 speelde een goede wedstrijd tegen Prinses Irene 3 in Nistelrode. Zij wisten te winnen met 2-9, waardoor ze nog steeds gedeeld eerste staan.