Afbeelding

Informatieboekje ‘Aangepast sport- en beweegaanbod in de Peel’ uitgereikt

Sport

Laarbeek - Het boekje ‘Aangepast sport- en beweegaanbod in de Peel’ is donderdag door wethouder Monika Slaets-Sonneveld en buurtsportcoach Jaccy van den Enden van Laarbeek Actief uitgereikt aan ORO-cliënten. Dit gebeurde bij tafeltennisvereniging Een en Twintig in Beek en Donk.

In dit boekje staan sportverenigingen in de Peel waar iedereen kan komen sporten. Of je nu jong, oud, een jongen of een meisje bent, óf een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt; iedereen kan bij deze verenigingen komen sporten. Dit boekje moet inspiratie geven over de mogelijkheden van sport- en beweegmogelijkheden in de Peel. Als je het lastig vindt om een passende sport te vinden, dan kan dit boek helpen. Het boekje ‘Aangepast sport- en beweegaanbod in de Peel’ werd nu voor het eerst uitgereikt. “Wat voor beperking je ook hebt; iedereen moet mee kunnen doen met sporten. Dat is heel belangrijk”, zo vertelt wethouder Slaets.

Na een kort praatje overhandigde zij deze boekjes aan de ORO-cliënten. Vervolgens gingen de cliënten na een intensieve warming-up zelf sporten. Dit deden zij met verschillende sporten en spelletjes en iedereen had het zichtbaar naar zijn/haar zin. Dat het boekje bij tafeltennisvereniging Een en Twintig uitgereikt werd is niet zo gek. “Tafeltennissen is erg goed voor je hersenen. Het biedt aërobe oefening, en je maakt zowel gebruik van het boven- als onderlichaam. Ook is het is zeer geschikt voor de oog-hand coördinatie en de reflexen”, zo vertelt neuroloog Erik Scherder in een filmpje.

Laarbeek Actief was aanwezig om de cliënten te begeleiden tijdens het tafeltennissen en andere spellen. “Voor deze doelgroep proberen wij ongeveer één keer per maand een groepsactiviteit te plannen”, vertelt buurtsportcoach Jaccy van Laarbeek Actief. “Ook hebben we iedere vrijdagochtend een sport en spelactiviteit voor enkele cliënten. Dat is allemaal onder het mom van Uniek Sporten, waarbij er voor iedereen een mogelijkheid moet zijn om te sporten. We willen zoveel mogelijk laten zien wat er allemaal is en kan, vandaar ook dit boekje.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding