Joost van Goch brengt de bal in het spel.
Joost van Goch brengt de bal in het spel. Foto: RdR

TTV Een en Twintig 3 neemt koppositie over

Sport Sport

Beek en Donk - Een derby tussen twee bevriende tafeltennisverenigingen met als inzet de koppositie, dat waren de omstandigheden voor de het competitieduel tussen TTV Een en Twintig 3 en ATTC ’77 3 uit Aarle-Rixtel afgelopen donderdagavond.

De eerste zeven partijen werden door Aum van Berlo, Guido Graat en Joost van Goch gewonnen. Voor de punten werd hard gestreden, getuige de vijf wedstrijden waarin een vijfde en beslissende game nodig was. Aum van Berlo en Joost van Goch verloren hun laatste wedstrijd, Guido Graat klaarde de klus door de laatste wedstrijd te winnen. Einduitslag 8-2, waarmee TTV Een en Twintig de koppositie van ATTC ’77 overnam.

Een en Twintig 7 verloor nipt van ATTV uit Asten. Hans Eekels en Cristi Eekels, vader en dochter, wonnen allebei twee wedstrijden. Jolanda Biemans won knap één wedstrijd. Omdat Hans en Christi Eekels de dubbel nipt verloren, bleef de teller op vier punten steken.

Goed voor het brein
Het is wetenschappelijk aangetoond dat tafeltennis een positieve uitwerking heeft op het fit houden van de hersenen. Op de website van TTV Een en Twintig staat een reportage waarin dit door Prof. Erik Scherder wordt uitgelegd aan ex-Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop. Erik Scherder: “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen en niet oud genoeg stoppen.”

Tafeltennis is een sport die bij uitstek geschikt is om op latere leeftijd mee te beginnen. Binnen TTV Een en Twintig is het voor volwassenen op allerlei manieren mogelijk te tafeltennissen. Op donderdagavonden worden beginners van 20.00 tot 21.00 uur getraind. Natuurlijk kan rondom de training of op maandag van 19.00 tot 22.00 uur ook vrij gespeeld worden. Degenen die liever overdag spelen kunnen op woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in de tafeltennishal aan de Otterweg terecht. De echte fanatiekelingen, en die zijn er veel, spelen op iedere mogelijkheid. Op alle dagen is ruimte voor nieuwe spelers, zij zijn tijdens speeluren van harte welkom om kennis te maken met tafeltennis.

!