Robin Slaets en Joost Swinkels
Robin Slaets en Joost Swinkels

Clubkampioenschappen BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De jaarlijkse clubkampioenschappen van Badmintonclub Mixed werden op zaterdag 6 november gehouden. Een toernooi waar jeugd en volwassenen de hele dag strijden om de prijzen. Maar vooral ook een gezellig, sportief en sociaal evenement met dit jaar een feestelijk tintje. BC Mixed bestaat namelijk 60 jaar. De belangrijkste prijs van het toernooi, de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs, ging dit jaar naar Marieke van Turnhout.

Met 95 deelnemers waren de clubkampioenschappen van 2021 een druk bezet toernooi. Om 9.00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Door de geweldige voorbereiding van de toernooicommissie van BC Mixed verliep de dag voorspoedig. Het is ieder jaar een flinke puzzel om alle wedstrijden in te plannen en ervoor te zorgen dat het toernooi op tijd klaar is. Maar iets na zessen kon de prijsuitreiking beginnen. Zoals gezegd zat er een feestelijk tintje aan de dag. Vanwege het 60-jarig jubileum van de club was de deelname aan het toernooi gratis. Bovendien kregen alle deelnemers bij binnenkomst een mooi aandenken in de vorm van een handdoek, twee consumptiebonnen en een lot voor de loterij. Tijdens de prijsuitreiking werd nog friet en een snack aangeboden aan de deelnemers. Het was gedurende de dag behoorlijk druk met bezoekers en ook na afloop van het toernooi zat de kantine vol.

Clubkampioenen
De deelnemers aan het toernooi werden in verschillende klassen ingedeeld. Bij de jeugd was er de A, B en C klasse. De allerkleinsten, de Mini’s van 4 en 5 jaar oud, gaven midden op de dag een demonstratietraining onder leiding van Anniek van Leuken en Lieke Fransen. Zij kregen een mooie oorkonde. Toen alle wedstrijden waren gespeeld en de prijzen waren verdeeld konden Rune van der Vorst en Mirne Jansen zich kronen tot clubkampioenen bij de jeugd.

Ook bij de volwassenen zat het programma propvol. Er werd in een A en B klasse gespeeld. In het enkelspel in de A klasse was sprake van een poulesysteem en daarna afvalrondes. In de dubbels werd iedereen steeds met een andere partner ingedeeld. Dit leverde zeer spannende wedstrijden op die vaak op het laatste punt werden beslist. Robin Slaets werd opnieuw, voor de derde maal op rij, clubkampioen bij de dames. Joost Swinkels pakte de titel bij de heren.

Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs
Alweer 13 jaar geleden overleed Barry van Heerwaarden, naar wie deze prijs is vernoemd. Zijn vader komt ieder jaar naar de clubkampioenschappen van BC Mixed om deze belangrijke prijs uit te reiken. Die gaat naar een deelnemer van het toernooi die tijdens de dag opvalt door zijn of haar sportiviteit, behulpzaamheid, vermogen om anderen positief te coachen en aan te moedigen. Dit jaar ging de eer deze prijs te mogen ontvangen naar Marieke van Turnhout. Na mooie woorden van Piet van Heerwaarden kreeg de zichtbaar emotionele Marieke de prijs overhandigd. Hiermee werd een mooie dag afgesloten.

Voor meer informatie en foto’s kijk je op www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging op Facebook en Instagram.