Afbeelding

Algemene Leden Vergadering VV Mariahout

Sport Sport

Mariahout - De Algemene Leden Vergadering van VV Mariahout heeft op donderdag 11 november plaatsgevonden. Gelukkig dit jaar een fysieke vergadering, hoewel ze zagen dat de oudere leden minder vertegenwoordigd waren dan andere jaren. Er waren circa 70 leden aanwezig. 

Jeugdvoorzitter Maarten Vogels gaf een inkijkje in de structuur van de jeugdafdeling en de Voetbal Technische Commissie (VTC) bij de jeugd. Er voetbalden het afgelopen seizoen 146 jeugdspelers bij de club in alle leeftijdsklassen. Maarten eindigde zijn verslag met de actiepunten voor het komende seizoen. Met de opbrengst van de Grote Clubactie is LEDS voetbal aangeschaft, dit is een leuke activiteit voor de jeugd. 

Secretaris Twan Corsten benoemde de zaken waarmee het bestuur zich zoal bezig heeft gehouden, zoals de LED verlichting, aanbouw en aanpak van de coronapandemie. Ook benoemde Twan dat de contracten van de trainers van de Dames en de Selectie zijn verlengd. 

Financiën
Vervolgens deed Frank van Esch het financieel jaarverslag. De opbrengsten van de kantine waren zeer laag als gevolg van de verplichte sluiting. De opbrengsten van contributie en sponsoring bleven nagenoeg gelijk. Door diverse kostenbesparingen waren de kosten ook gedaald, resulterend in een positief resultaat. Ook werd stilgestaan bij de kosten van de LED verlichting en de aanbouw die inmiddels is gestart.

Jack bedankte de leden van de kascommissie, bestaande uit Jowan Barten en Eric Maas. Eric complimenteerde het bestuur voor de verslaglegging en adviseerde de vergadering om het bestuur decharge te verlenen, aan dit verzoek werd gehoor gegeven. Geert van Doorn stelde zicht beschikbaar als vervanger van Jowan Barten in de Kascommissie.

Mededelingen
Jack begon de mededelingen met Corona en vertelde over de maatregelen die werden opgelegd vanuit de overheid en over de maatregelen die werden genomen door VV Mariahout. Vervolgens ging hij verder met de aanbouw. De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor twee nieuwe kleedlokalen voor KV Flamingo’s. KV Flamingo’s neemt kleedlokaal 5 en 6 over van VV Mariahout. VV Mariahout bouwt twee nieuwe kleedlokalen, een nieuwe bestuurskamer en een kleedlokaal voor de meisjes. De planning is dat de aanbouw in Q2 2022 klaar is.

Verder werd er aandacht besteed aan de afronding van het project LED-verlichting, waarmee er aanzienlijk beter licht is met een lager energieverbruik. Ook werden de diverse commissies binnen VV Mariahout genoemd en werd er een oproep gedaan voor vrijwilligers. De mededelingen werden vervolgd met een dringende oproep voor jeugdscheidsrechters. Er is een nijpend tekort en het gevaar is er dat er wedstrijden afgelast moeten worden. Daarom heeft het bestuur besloten dat seniorenteams, op verzoek, een scheidsrechter moeten leveren. 

Als laatste mededeling kwamen de statuten van VV Mariahout aan bod. Deze zijn in 1981 opgesteld, maar moeten vanwege een wijziging in de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) binnen vijf jaar worden aangepast. Daarnaast zijn de statuten op een aantal punten verouderd, waardoor vernieuwing gewenst is. Zo wordt er een naamswijziging overwogen van RKVV Mariahout naar VV Mariahout om het katholieke aspect van de vereniging los te laten. De algemene ledenvergadering gaf akkoord om de statuten te wijzigen.

Verkiezing bestuursleden
Dit jaar stonden er twee verkiezingen op het programma, aangezien secretaris Twan Corsten had aangeven om zich niet herkiesbaar te stellen. Twan werd bedankt voor zijn inzet met een bos bloemen. Daarentegen stelde Riny Barten (coördinator consuls en scheidsrechters) en Twan van der Linden (wedstrijdsecretaris) zich wel herkiesbaar. Beide verkiezingen werden met luid applaus goedgekeurd en daarmee gaat Riny op voor zijn vijfde termijn en Twan voor zijn derde termijn als bestuurslid.