Freek Habraken kopt de 5-1 binnen uit een corner.

VV Mariahout boekt overtuigende overwinning op Tivoli

Sport

Mariahout - Afgelopen zondag speelde VV Mariahout 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Tivoli uit Eindhoven. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was het trouwe publiek helaas niet welkom, maar dat belemmerde Mariahout niet om de wedstrijd overtuigend te winnen: 5-1.

De wedstrijd begon direct met aanvallend spel en beide ploegen losten binnen 3 minuten een schot op doel. Mariahout had een veldoverwicht en kreeg in de 13e minuut een vrije trap op circa 20 meter van het doel. Tim Barten nam plaats achter de bal en plaatste de bal beheerst in de rechterbenedenhoek: 1-0. In de 21e minuut dacht Danny van de Laar te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. 1 Minuut later viel het doelpunt verrassend aan de andere zijde: Tivoli kreeg een penalty na een lichte duwfout van Kevin Ketelaars. Mike Box verzilverde dit buitenkansje: 1-1. Enkele minuten later kwam Danny van de Laar oog in oog met de doelman, maar Ralf Walravens bracht redding. Tim Barten schoot de bal voorlangs na een snel een tweetje met David van Rossum. De laatste kans van de eerste helft was voor Tivoli, maar Joey Klaassen kopte de bal naast.

Mariahout kwam na de rust fel uit de startblokken. In de 47e minuut bracht doelman Walraven knap redding op een schot van Tim Barten. 2 Minuten later leek verdediger Freek Habraken te scoren, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 56e minuut viel dan toch de goal voor Mariahout. Kevin Ketelaars stuurde met een splijtende pass David van Rossum diep. David aarzelde niet en schoot de bal vanaf de hoek van het zestienmeter gebied snoeihard in de linkerbovenhoek: 2-1. Na deze bevrijdende goal ging Mariahout op jacht naar meer goals. Binnen een kwartier wist Mariahout nog drie doelpunten te maken, waarbij Tim Barten telkens zorgde voor de assist. Het eerste doelpunt werd door Danny van de Laar binnengekopt. 5 Minuten later kopte Huib van Zutphen een corner van Tim Barten binnen. Weer 5 minuten later wist Freek Habraken alsnog zijn doelpunt mee te pikken. Uit een corner kopte hij de 5-1 binnen. Daarna speelde VV Mariahout de wedstrijd beheerst uit, zonder nog kansen weg te geven, waardoor de verdiende 5-1 voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Aanstaande zondag speelt Mariahout 1 de derby tegen VOW in Zijtaart, aanvang 14.30 uur.