Maurice Vinkenburg schermt de bal af. Roel van Mook kijkt toe.

ELI speelt gelijk tegen koploper

Lieshout - Avesteijn, de trotse koploper met zeven overwinningen, leed tegen ELI het eerste puntverlies, 3-3. Het team uit Dinther veroverde hiermee wel de eerste periodetitel. ELI wist binnen acht dagen te overtuigen met sterk spel. Vorige week zondag kon een andere kampioenskandidaat DOSL ternauwernood gelijk spelen en donderdag werd in de derde ronde van de KNVB-beker tegen Achates een ruime 0-4 overwinning geboekt.

De Blauwwitten startten erg sterk en hadden in de aanvangsfase met 0-2 voor kunnen staan. Er waren nog geen 5 minuten voorbij voordat Niels den Bol met een kopbal het houtwerk raakte. Ook een door Jaccy van den Enden van richting veranderd schot van Maurice Vinkenburg had doel kunnen treffen. Hierna bracht de thuisclub wat meer evenwicht in het duel zonder dat er grote kansen ontstonden. In de 28e minuut kwam toch de 1-0 op het scorebord uit een rebound van een vrije trap. Even later was aanvoerder Coen Brouwers dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman wist zijn schot te keren. In de 34e minuut kwam toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Roel Donkers legde bal uit een hoekschop panklaar voor de voet van Coen Brouwers, die de bal in de verre hoek schoot, 1-1. Kort voor rust kopte Lars Teuben uit een vrije trap rakelings langs het doel, zodat beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

Het eerste kwartier na de pauze hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Wel werd er goed aanvalsspel op de mat gelegd. Zo kwam een aanvalsopbouw tussen Maurice Vinkenburg en Jaccy van den Enden rechtstreeks uit de trainingsboeken. In de 65e minuut viel uit het niets de 2-1 door een rake kopbal uit een hoekschop van de thuisclub. ELI liet de moed niet zakken en drong aan op de gelijkmaker. In de 72e minuut passeerde Coen Brouwers zijn tegenstander op snelheid, maar werd in het beruchte gebied neergelegd. Niels den Bol schoot de bal onberispelijk raak, 2-2. Het venijn van dit duel zat in de slotfase. Eerst moest het spel enige tijd stilgelegd worden, omdat een speler van Avesteijn -pas hersteld van een kruisbeenblessure- opnieuw ernstig aan zijn knie geblesseerd raakte. Ver in de extra tijd scoorde de thuisclub opnieuw met een fraaie kopbal uit een hoekschop en leek de achtste winst op een rij een feit. Het team van trainer Michael Thijs gaf niet op, dwong nog drie hoekschoppen af en het was Jaccy van den Enden, die ELI snoeihard naar de meer dan verdiende 3-3 schoot.

Zondag staat opnieuw een interessante wedstrijd op het programma. ELI ontvangt dan op het eigen sportpark VV Acht, de nummer twee van de ranglijst.