Bert Coolen
Bert Coolen Foto: Rob de Ruiter

TTV Een en Twintig hoopvol laatste competitieronde in

Sport Sport

Beek en Donk - Verschillende teams van TTV Een en Twintig maken volop kan op kampioenschappen of promotie.

TTV Een en Twintig 2 heeft de topper tegen Bergeijk met 6-4 gewonnen, waardoor het Beek en Donkse team in de komende wedstrijd tegen Valkenswaard aan drie punten genoeg heeft om het kampioenschap veilig te stellen. Gemakkelijk kwam deze overwinning niet tot stand, al had Jeroen Engelhart het geluk niet aan zijn zijde in zijn wedstrijd tegen Rob de Vries. Net als in de uitwedstrijd tegen Bergeijk verloor hij deze wedstrijd in vijf sets met 11-13 in de vijfde game. Hij liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en won knap zijn overige twee partijen. Jordi Kivits had geen moeite met de spelers uit Bergeijk en won alle drie de wedstrijden. Stefan Hamelijnck, in de uitwedstrijd goed voor drie overwinningen, moest deze keer de punten aan Bergeijk laten. Wel won hij samen met Kivits de dubbel. Een belangrijke overwinning in een poule waar ieder punt telt.

TTV Een en Twintig 3 heeft enkel theoretisch nog kans op het kampioenschap na het 5-5 gelijkspel tegen TTCV uit Veghel. De normaal gesproken sterk spelende Bert Coolen had zijn avond niet en moest in alle drie de wedstrijden de overwinningen aan zijn Veghelse tegenstanders laten. Zowel Joost van Goch als Guido Graat wonnen twee wedstrijden, waarbij met name Van Goch een overwinning verdiend had in de spectaculaire wedstrijd tegen Thijs van Berlo. Van Goch en Graat wonnen de dubbelwedstrijd, waardoor de Beek en Donkse tafeltennissers samen met ATTC’77 strijden om een plek in de promotie/degradatiewedstrijden.

TTV Een en Twintig houdt het, zoals vooraf al verwacht, tot het laatste moment spannend in haar poule. Met één punt voorsprong op de nummer vijf in de poule dreigt een promotie/degradatiewedstrijd, maar heeft dit team handhaving zelf in de hand. De 6-4 overwinning op Flash uit Eindhoven is knap, temeer de heenwedstrijd met 7-3 werd verloren. De steeds beter spelende Rolf Hendricksen bewees zijn team en zijn persoonlijke ranking een goede dienst door drie wedstrijden te winnen. De twee overwinningen van Dirk van der Venne en de winstpartij van Eva Verrijt zorgden voor de broodnodige wedstrijdpunten. In de laatste wedstrijd tegen koploper Unicum zal ook voor ieder punt gestreden moeten worden om promotie/degradatiewedstrijden te voorkomen.

Deze week vindt de afsluitende competitieronde plaats.