Coen Brouwers speelt de bal, Danny de Koning (9) en doelman Erik Swinkels kijken toe.

ELI wint van titelkandidaat Acht

Lieshout - ELI heeft in de laatste weken laten zien redelijk gelijkwaardig te zijn aan de koplopers in de 4e klasse. Na de meer dan verdiende winstpunten tegen de nummer 3 DOSL en koploper Avesteijn werd de eerste achtervolger Acht met 1-0 aan de zegekar gebonden. Ook werd in die tijd de 4e ronde van de KNVB-beker bereikt. ELI ontvangt hiervoor klassegenoot Boskant. Een belangrijke reden, dat het nu goed draait is een verandering in speelstijl, waardoor met name aanvoerder Coen Brouwers veel meer zijn stempel op de wedstrijd kan leggen.

Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Op ’t Hoog hielden beide teams elkaar in de eerste helft heel goed in evenwicht. Beide ploegen hadden hun defensie zo goed op orde, dat er zich nauwelijks doelkansen voordeden. In het eerste half uur waren alleen Coen Brouwers en Jaccy van den Enden een keer gevaarlijk na bekeken steekballen van Niels den Bol en Danny de Koning. In de 35e minuut was ELI dichtbij de openingstreffer, maar het harde schot van Lars Teuben was recht op de Acht-goalie gericht. In de 43e minuut waren de bezoekers voor de eerste keer gevaarlijk voor het doel van Erik Swinkels, maar de voorzet was juist te hoog gericht.

Direct na rust kwam de 1-0 op het scorebord. Jaccy van den Enden wist met een knappe actie in het strafschopgebied Coen Brouwers te bereiken, die de doelman kansloos liet. ELI nam overtuigend het initiatief en leek in de 54e minuut op de 2-0 af te gaan. De snelle Maurice Vinkenburg ging in kansrijke positie in het 16-meter-gebied neer, maar de strafschop, die velen verwachtten, bleef uit. Even later ging een hard schot van Mart Bekkers rakelings voorlangs het Acht-doel. Hierna werd de wedstrijd feller en werden op het middenveld faire duels uitgevochten, omdat Acht zich niet wilde neerleggen bij een nederlaag. De sterke ELI-defensie bleef echter goed georganiseerd en was dikwijls in staat voetballend een dreigende aanval te voorkomen. De mannen van trainer Michael Thijs, die aan het eind van dit seizoen na vier seizoenen bij ELI vertrekt, waren niet in staat om een tweede treffer te maken, waardoor het tot het einde spannend bleef.

Volgens het wedstrijdschema gaat ELI a.s. zondag op bezoek bij middenmoter Woenselse Boys, maar het is heel twijfelachtig of deze maand in de huidige situatie nog gespeeld zal worden.