Floor Welten benut een vrije worp namens Basketball Club Lieshout.

Eerste competitiehelft basketball loopt af met een sisser

Lieshout - Afgelopen weekend kwam slechts één team van Basketball Club Lieshout in actie. Op zaterdagavond 27 november ging Dames 1 van BC Lieshout op bezoek bij Falcons in Valkenswaard.

In het eerste kwart begon Lieshout matig. Het maakte dan wel de eerste punten van de wedstrijd, maar de thuisploeg kwam direct terug en nam een 11-4 voorsprong. Lieshout kwam goed terug tot 11-10, maar had moeite met de lange center van Valkenswaard. Opnieuw liep Falcons uit naar een score van 21-12. In het tweede kwart vonden de Lieshoutse dames ruimte door inside te gaan. Door goed samenspel en vallende scores wist Lieshout de score gelijk te trekken: 23-23. De teams hielden elkaar in evenwicht en gingen rusten met een 35-33 stand.

Na de rust gingen de dames van Valkenswaard goed van start en sloeg het opnieuw een gat van 9 punten. Door een rake driepunter van Sarah Welten werd de schade aan het einde van het derde kwart beperkt tot 6 punten: 54-48. In het laatste kwart moest alles nog gegeven worden om de overwinning binnen te halen. Lieshout kwam weer terug tot 4 punten, maar de aanvallen van Valkenswaard waren niet te stoppen. Opnieuw liep de achterstand op tot 10 punten. In de laatste paar minuten schoten Sarah Welten en Anke Rijpkema allebei nog een driepunter binnen waardoor er nog even hoop was. Aan de overkant viel ook een schot binnen vanaf de driepuntslijn waardoor Lieshout de wedstrijd zag eindigen in 70-63 verlies. De dames draaien een lastig seizoen, maar weten elke wedstrijd in de buurt te blijven van hun tegenstander. Er is alle vertrouwen dat het geluk een keer aan Lieshoutse zijde gaat vallen.

Coronamaatregelen
Deze week werd duidelijk dat de Nederlandse Basketball Bond alle resterende wedstrijden van dit kalenderjaar heeft opgeschort door de nieuwe coronamaatregelen. De competities liggen dus stil tot nader order. Basketball Club Lieshout bekijkt mogelijkheden om met name jeugdteams toch nog een trainingsprogramma aan te bieden binnen de toegestane kaders.