Archieffoto: Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar (vlnr) bij een corner van VV Mariahout.

VV Mariahout speelt derby gelijk tegen VOW

Mariahout - VV Mariahout was heer en meester in deze derby tegen het Zijtaartse VOW, maar vergat zichzelf te belonen; eindstand 0-0. Na een klein plaagstootje van VOW in het begin van de wedstrijd nam Mariahout heel snel het heft in handen. Mariahout speelde in een 1-5-3-2 formatie en VOW zette daar een 1-4-4-2 formatie tegenover. Hierdoor waren de aanvallers van beide teams heel vaak in een ondertal situatie. Mariahout sprong daar veruit het beste mee om gezien de vele kansen die het team van trainer Freddy Vermeulen wist te creëren.

Spits Danny van de Laar had een hele scherpe voorzet op de inlopende Tim Barten, maar Tim wist de bal net niet zuiver genoeg te raken waardoor hij voorlangs schoot. Danny probeerde met een vlammend schot de uitstekende doelman van VOW, Niek van Zutphen, te verschalken, maar Van Zutphen ranselde de bal uit de kruising. Hierna was VOW gevaarlijk. Een van richting veranderd schot van Stef van Berlo werd door doelman Tom Hagelaars vakkundig tot hoekschop verwerkt. Na 25 minuten spelen zette Tim Barten een goede aanval op. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en ging een een-tweetje aan met David van Rossum. David kaatste iets te hard terug waardoor Tim te weinig tijd kreeg om zuiver op doel te schieten, kans voorbij. Op het middenveld werden felle duels uitgevochten en dat leidde tot een gele kaart van Mariahout-speler Luciano Deben. Mariahout verdediger Huib van Zutphen had een goede interceptie en met een uitstekende pass op David van Rossum zette hij een mooie aanval op. David omspeelde zijn tegenstander en speelde de bal naar Tim Barten die hard voorlangs schoot. In deze fase speelde Mariahout sterk. De backs van Mariahout gingen steeds aanvallender spelen. Zo had Joep van Hoof een hele goede actie over de linkervleugel. Zijn strakke voorzet werd helaas net gemist door Tim. In de rebound had David van Rossum een goede voorzet op Danny van de Laar die wat pech had in zijn afronding, de bal ging via bovenkant lat over het doel van VOW.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft gebeurde er heel veel. David van Rossum schoot hard op doel en via keeper Niek van Zutphen kwam de bal voor de voeten van Tim Barten. Tim koos impulsief voor een hakbal waar terugleggen op Danny van de Laar waarschijnlijk een beter optie was geweest. Hierna was er wat commotie vanwege een beslissing van de goed leidende scheidsrechter Vince Smits. De trainer van VOW, Patrick Cissen, werd met rood van het veld gestuurd. In de 50e minuut werd Tom van Hoof ingebracht voor Luciano Deben die al geel op zak had. Na een uur spelen voorkwam Tom Hagelaars een kans van VOW door heel goed uit zijn doel te komen. Toch viel de bal bij een VOW speler voor de voeten, maar die profiteerde niet van deze mogelijkheid. In de 70e minuut waren er twee goede acties van spits Danny van de Laar die 1 van zijn beste wedstrijden speelde in het shirt van Mariahout 1. Hij kreeg de bal randje 16 aangespeeld, kapte zijn tegenstander uit en haalde met een hard schot uit. De bal ging net over in plaats van onder de lat. Hierna schoot hij van zo’n 20 meter een volley laag op doel (zie foto). In de 72e minuut kwam Rob Wagemans in het veld voor de moegestreden Joep van Hoof. Rob viel scherp in en had direct een hele mooie cross-pass op David. David speelde op Danny en Danny legde de bal panklaar op het hoofd van Tim Barten: voorlangs. Twee minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid, Tim omspeelde zijn tegenstander en legde de bal precies op het hoofd van Danny van de Laar. Danny had zichzelf en heel Mariahout kunnen belonen, maar kopte naast het doel, eindstand 0-0.

Mariahout kan tevreden terugkijken op het spel wat op de mat werd gelegd. De kansen werden echter niet afgemaakt en dat was niet omdat keeper Niek van Zutphen onmogelijke reddingen had verricht. Mariahout had juist teveel ontzag voor de kwaliteiten van de VOW-goalie waardoor de rust en het overzicht ontbrak om één van de vele kansen te verzilveren in een doelpunt. Hopelijk hebben de Marianen deze doelpunten bewaard voor de volgende derby op zondag 23 januari, uit tegen Eli.