Sterke verdediging in tweede helft van Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 5 december een wedstrijd tegen SVOC ‘01/United 1 in Meerlo. Gezien de huidige coronamaatregelen werd deze wedstrijd gezien als oefenwedstrijd. Het KNKV wil clubs niet dwingen om wedstrijden te spelen, omdat er niet getraind kan worden. Verenigingen mogen dus zelf kiezen of ze de wedstrijden door willen laten gaan.

SVOC ‘01/United kwam sterk uit de startblokken. In de eerste zes minuten van de wedstrijd wisten ze maar liefst vijf keer te scoren. Na deze run van doelpunten werd een time-out aangevraagd door Flamingo’s. Hierna werd er geschakeld binnen de verdediging. SVOC ‘01/United wist namelijk hoe ze het voor verdedigen van Flamingo’s uit moesten spelen. Toch wist SVOC ‘01/United nog twee keer te scoren voordat het eerste doelpunt van Flamingo’s viel. Dat doelpunt kwam uit handen van Neeltje Berkvens, zij wist een afstandsschot binnen te schieten. SVOC ‘01/United scoorde daarna ook weer meteen, maar ook Vera Leenders wist te scoren. Meteen daarna wist SVOC ‘01/United weer twee keer van afstand te scoren, dat lukte Flamingo’s ook. Eerst wist Elja Maas te scoren en daarna scoorde Vera Leenders het laatste doelpunt van de eerste helft. De ruststand was 10-4.

Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam van SVOC ‘01/United. De aanval van Flamingo’s die daarop volgde wist Ada Kornuijt af te maken door te scoren. Hierop volgden drie doelpunten van SVOC ‘01/United. Daarna lukte het Ada Kornuijt en Vera Leenders kort achter elkaar een afstandsschot binnen te schieten. Hierdoor was de tussenstand 14-7. Doordat Flamingo’s beter wist hoe ze de vang van SVOC ‘01/United eruit konden halen kon SVOC ‘01/United minder vaak schieten en dus ook minder vaak scoren, maar elk klein foutje dat Flamingo’s maakte in de verdediging wisten ze te benutten. Zo scoorde ze dus de 15-7. Dezelfde minuut wist Ada Kornuijt weer een afstandsschot binnen te schieten en iets later benutte Amy Maas een strafworp. SVOC ‘01/United wist nog een keer te scoren, net zoals Flamingo’s. Eerst scoorde Rosa Maas van afstand en daarna lukte dat Ada Kornuijt ook nog een keer. De wedstrijd eindigde in een 16-11 eindstand.

Zondag 12 december speelt Flamingo’s 1 om 10.00 uur tegen Eyckelkorf 1 in Bergeijk. Flamingo’s 2 speelt om 10.30 uur tegen MKV 2 in Bakel.