Freddy Vermeulen
Freddy Vermeulen Foto:

Laarbeekse trainers blikken terug op eerste seizoenshelft

Sport

Laarbeek - De winterstop is aangebroken. Het ideale moment om terug te kijken naar de eerste reeks competitiewedstrijden. Trainers van de Laarbeekse clubs ELI, Mariahout en Sparta ‘25 hebben ieder een andere kijk op het najaar. 

Michael Tijs, hoofdtrainer RKVV ELI (4e Klasse)

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“Na een prima voorbereiding in zowel de oefenwedstrijden als de beker was de start in de competitie eveneens goed. In de eerste speelronde wonnen we met 2-4 bij EMK. Daarna hadden we een mindere reeks, waarbij we van Boskant, VOW en Pusphaira verloren. Uiteindelijk pikten we de draad goed op door punten te pakken tegen de topploegen. Het doorgaan in de beker gaf ook een extra boost. Toch zit er wel meer in dan de huidige zevende plaats. ELI moet kunnen meedoen om de bovenste vijf plekken.” 

Wat was hét moment?
“De laatste wedstrijd tegen Acht (1-0 winst) of het gelijkspel bij Avesteyn (3-3). In deze confrontaties liet mijn ploeg zien dat ze kwalitatief gelijk waren aan de tegenstander. Die goede resultaten gaven vertrouwen.” 

Hoe en wanneer trainen jullie nu?
“Doordeweeks een training geven is lastig te plannen, maar de selectie heeft kunnen trainen op een vrijdag- en zaterdagmiddag. Het tweede elftal heeft overigens wel wedstrijden kunnen spelen op zondag, dus dat was wel weer een pluspunt.” 

Freddy Vermeulen, hoofdtrainer VV Mariahout (4e Klasse) 

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“We begonnen wat ongelukkig, maar kregen naarmate het seizoen vorderde meer punten. Ook werd het spel beter. Met een negende plaats kunnen we niet tevreden zijn, want we hadden hoger moeten staan.”

Wat was hét moment?
“De nederlaag bij WEC (2-1). Het winnende doelpunt van de thuisploeg viel nadat hun speler de bal met de hand meenam en uiteindelijk scoorde. Zelfs WEC zag in dat het duidelijk hands was. Toen zat Mariahout in de hoek waar de klappen vielen, maar gelukkig is die periode voorbij.” 

Hoe en wanneer trainen jullie nu?
“’s Ochtends trainen gaat niet, maar op vrijdagen en zondagen zorg ik ervoor dat we ‘s middags oefeningen kunnen doen. De trainingen zijn in principe hetzelfde als ’s avonds, alleen zijn er minder spelers aanwezig.” 

Patrick Methorst, hoofdtrainer Sparta’25 (2e Klasse) 

Hoe kijk je terug op de eerste seizoenshelft?
“De derde plek is een prima klassering, maar met meer geluk had er meer ingezeten. In sommige wedstrijden, zoals tegen NWC en Oirschot Vooruit, speelden we goed, zat het mee en wonnen we. Helaas was er aan de andere kant een week waarin we zowel van SCHM (beker) als van RKVOO verloren en dus mindere dagen hadden.” 

Wat was hét moment?
“Er was niet echt één specifieke gebeurtenis die erboven uitstak. Tegen Mierlo-Hout lieten we zien dat we ons als team ontwikkeld hebben tot een hechte groep. In deze wedstrijd ging iedereen nog meer voor elkaar door het vuur omdat we laatste half uur met een speler minder speelden. We bogen een achterstand om en scoorden bijna de winnende. Ook individueel zie ik spelers groeien. Dit team- en individueel proces is goed te zien op trainingen. Het ‘wij-gevoel’ is sterk aanwezig.” 

Hoe en wanneer trainen jullie nu?
“Meestal op zaterdagochtend, want dat is het beste tijdstip voor de groep. Op zondag spelen we de laatste weken een vriendschappelijke wedstrijd om zo lang mogelijk actief en fit te zijn.” 

Kerstgroet
Arno Methorst, trainer van ASV’33, kon vanwege privé-omstandigheden helaas niet meewerken aan het artikel. Wel wensen alle Laarbeekse trainers u prettige feestdagen en een gezond 2022. “Zorg goed voor elkaar.”

Patrick Methorst
Michael Thijs