VIDEO

Professioneel BMX’er uit Aarle-Rixtel landt nooit eerder vertoonde stunt

Sport

Aarle-Rixtel - Op 1 oktober 2021 heeft Nederlands beste Freestyle BMX-rider Tom van den Bogaard in het geheim en bizarre BMX-trick geland, genaamd de: ‘360 Quadrupple Downside tailwhip’. Hiermee is hij de eerste persoon in de wereld die deze trick heeft geland.

Tom van den Bogaard (25), woonachtig in Aarle-Rixtel, is een van beste Nederlandse BMX-rijders die zich heeft gevestigd als een succesvolle atleet in Europa. Normaal gesproken reist Tom de hele wereld over om wedstrijden te rijden in de BMX-park discipline, maar door het Corona virus was dit niet meer mogelijk. Door het vele thuiszitten ontstond bij Tom het idee om een gigantische schans te bouwen in zijn achtertuin om vervolgens een poging te wagen voor een wereldprimeur: het landen van de ‘360 Quadrupple Downside tailwhip’. Dit allemaal in het geheim om ervoor te zorgen dat niemand in de wereld hem voor zou zijn.

Twee keer knock-out door crash 
Zijn reis naar grootsheid was echter niet gemakkelijk, Tom heeft twee keer de strijd moeten opgeven door harde crashes waarmee hij twee keer knock-out ging en naast een hersenschudding ook zijn sleutelbeen had gebroken. Dit zorgde ervoor dat Tom meer dan een jaar bezig is geweest met deze ene truck. Op 1 oktober 2021 was het dan uiteindelijk raak en kan de Aarle-Rixtelnaar officieel zeggen dat hij de eerste persoon is in de wereld die deze truck heeft geland.

Olympische Spelen 2024
Na het afstrepen van dit bucketlistproject kan Tom zich nu volledig gaan focussen op het kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Mede door deze trick heeft Tom grote kans om zich als Nederlander te kwalificeren. Aan het doorzetting vermogen van Tom zal het in ieder geval niet liggen.