Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Runnersclub blikt terug en kijkt vooruit naar een nieuw jaar

Sport Sport

Lieshout - In de laatste week van december kijkt Runnersclub Lieshout altijd even terug naar de prestaties van afgelopen jaar. Wie wordt er runner van het jaar? 

Dit jaar heeft het bestuur besloten geen runner van het jaar te kiezen, omdat er nauwelijks wedstrijden zijn gelopen. Geen Kings en Queensloop dit jaar in april, zelfs de tweede poging in september kon geen doorgang vinden. Ook voor de wandelaars was het een bittere pil om te horen dat de vierdaagse van zowel Alkmaar en Nijmegen niet door konden gaan. Ook de eigen RCL-wandeltocht kon geen doorgang vinden. Een klein lichtpuntje was de Duvelscross die met 77 deelnemers aardig bezet was.

Toch hebben de wandelaars en lopers van Runnersclub niet stilgezeten en hebben zij veelvuldig meegedaan aan de verschillende challenges die werden georganiseerd. Vooral de waypoint challenge was een mooie activiteit met veel deelnemers. In mei werden de trainingen weer hervat en later werd er ook weer aan enkele wedstrijden deelgenomen. Door enkele lopers werd zelfs de Dutch Montain trail in Limburg gelopen, een driedaagse trail over maar liefst 100 kilometer. Meerdere trails konden gelukkig doorgaan, waaronder onlangs nog de Brabantsekluis trail. 

Niet alleen op sportief vlak, maar ook bestuurlijk is er veel veranderd in 2021. Vier nieuwe leden kwamen het bestuur versterken en Vera Kuijpers werd de nieuwe voorzitter van Runnersclub Lieshout. Het nieuwe jaar 2022 begint zoals 2021, een tijd waarin ze als vereniging niet samen mogen sporten. Graag wil Runnersclub Lieshout, als de omstandigheden het toelaten, half februari starten met een nieuwe groep om zich voor te bereiden op de Kings en Queensrun die op woensdag 27 april op de agenda staat. Houd voor de berichtgeving DeMooiLaarbeekKrant in de gaten of kijk op www.runnersclublieshout.nl.